16 november 2010 In de media

Van Arum ontgoocheld

Tussenpaus Hans van Arum is een dag na zijn laatste op­treden als interim-hoofdcoach (5-1 winst bij VVV-Venlo) op een zij­spoor gezet bij Vitesse.


Dat bleek gisterochtend bij de eer­ste training van de nieuwe Spaan­se hoofdcoach Albert Ferrer, die sa­men met zijn assistenten Albert Capellas en Stanley Menzo en met keeperstrainer Raimond van der Gouw op het veld stond.
Van Arum reageerde gistermiddag kort op zijn degradatie. „Ik verwijs naar Ted van Leeuwen (technisch directeur, red.) voor een reactie op de reden, maar voor mij persoon­lijk kan ik wel zeggen dat ik heel erg teleurgesteld ben”, bekende Van Arum, die het seizoen begon als assistent van trainer Theo Bos, na diens ontslag drie weken als in­terim- hoofdtrainer fungeerde en nu ‘non-actief’ is.

Hij kreeg de mededeling zondaga­vond tijdens het ‘Bilderberg-over­leg’ van de technische staf in Oos­terbeek. „Ik heb geen idee wat ik moet gaan doen. Ik heb een con­tract tot 2012 als assistent, daar hoort een takenpakket bij. Ik snap overigens wel dat Ferrer met zijn eigen assistenten wil werken, maar je voelt je wel ‘gebruikt’”, vond de trainer, die deze week nog om de tafel zit met Van Leeu­wen en Ferrer. „Ik heb momenteel geen werk­zaamheden. Tot de gesprekken meld ik mij elke ochtend op de club en zie ik wel wat er te doen is”, aldus de oud-spits van Vitesse. De reden voor de degradatie van Van Arum is volgens technisch di­recteur Van Leeuwen dat hij ‘bij de tactische trainingen niet nodig is’. „ De trainers gaan eerst bezig met het invoeren van het nieuwe spelsysteem. Daarbij hoeven geen vijf trainers rond het veld te staan. Het accent ligt de eerste weken bij het invoeren van dat systeem, dat kan twee weken duren of vier we­ken, dat weten we niet.”

Van Arum zal daar niet bij betrok­ken zijn. Volgens Van Leeuwen is er geen sprake van dat zijn rol is uitgespeeld bij Vitesse. „Hij be­hoort gewoon tot de technische staf, alleen is hij op dit moment op het veld niet nodig. We gaan la­ter deze week over de invulling van zijn taken praten”, verklaarde de technisch directeur, die een uit­breiding van het werk rond het eerste elftal voorziet.

„We hebben 27 A- selectiespelers, we hebben goeie jeugd, er worden video-analyses gemaakt, Jong Vit­esse wordt verder uitgebouwd, er is veel te doen”, wist Van Leeu­wen: „Hans volgt ook nog de trai­nerscursus en hij kan hier heel veel leren. Het moet de komende tijd zijn plaats gaan vinden.”


Assistent-trainer Hans van Arum op een zijspoor na komst Albert Ferrer

Assistent-trainer Hans van Arum (43) van Vitesse is op een zijspoor beland bij de komst van de nieuwe hoofdcoach Albert Ferrer.

Die ging gisteren aan de slag met zijn nieuwe assistenten Al­bert ‘ Segundo’ Capellas en Stanley Menzo en keeperstrainer Raimond van der Gouw. Enkele uren na zijn laatste wedstrijd als interim- trai­ner (1-5 bij VVV-Venlo) kreeg Van Arum te horen dat er voorlopig op het veld geen plek voor hem is. Van Arum is uiterst ongelukkig met het besluit van de trainer, maar wacht de gesprekken af die hij deze week zal hebben met Fer­rer en technisch directeur Ted van Leeuwen. „Ik snap dat een trainer met zijn eigen assistenten wil wer­ken, maar ik ben erg teleurgesteld dat ik nu geen taken heb”, reageer­de Van Arum gisteren. „Ik wacht nu af wat mijn taken worden.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: