7 oktober 2012 In de media

Van Basten kan leven met gelijkspel in Arnhem

sc Heerenveen hield zaterdag een punt over aan de wedstrijd tegen Vitesse. De Friezen leken de wedstrijd te gaan winnen, maar zagen Vitesse dankzij een dubieuze treffer uit een strafschop in de slotfase langszij komen.
Trainer Marco van Basten baalde, maar heeft vrede met de uiteindelijke 3-3 eindstand.

"Met een punt uit bij Vitesse mag je niet ontevreden zijn. In de beginfase hadden we het moeilijk, vooral bij hoge ballen en kwamen we een paar keer goed weg. Na de 1-0 was er controle en hadden we misschien wel uit moeten lopen naar 2 of 3-0. Ons spel was goed. Er zat dynamiek in, mooie goals, gevaarlijke counters en we waren rustig aan de bal. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst", aldus de oefenmeester.

Het vertoonde spel heeft Van Basten bovendien doen besluiten voorlopig met vijf verdedigers te blijven spelen. "Er is geen reden om het anders in te vullen, maar we moeten nog groeien. Dat vereist communicatie, training, lef en durf. In balbezit speelden we verrassend snel en goed en bij balverlies maakten we het Vitesse erg lastig. Bony deed ons vanavond de das om, maar voor de rest hadden we het met uitzondering van het eerste kwartier redelijk onder controle."

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: