6 oktober 2012 In de media

Van Basten kapittelt arbiter Liesveld

Met het uiteindelijke resultaat (3-3) kon Marco van Basten prima leven na Vitesse – sc Heerenveen. Over een ander voorval was de coach heel wat minder tevreden.
Met het besluit van scheidsrechter Richard Liesveld om Vitesse een strafschop te geven waaruit Wilfried Bony de 3-3 maakte, had de trainer van de Friezen echter beduidend meer moeite. "Zeker nu ik het heb teruggezien op televisie, mag je hier geen penalty voor geven", oordeelde Van Basten.

"Bony maakte de overtreding, waarna Kruiswijk hem even kwijt was en hem daardoor licht toucheerde. Het vreemde is dat Liesveld dicht op die situatie stond en uiteindelijk helemaal afging op het advies van zijn grensrechter, die op veel grotere afstand stond. Voor ons zuur. We verspelen niet alleen de voorsprong, maar raken ook met tweemaal geel een speler kwijt."

Van Basten erkende dat het in het Gelredome een spectaculair duel was. "Met veel kansen over een weer. Veel mooie momenten, maar ook veel fouten. Voor het publiek een heerlijke voetbalavond met een mooie uitslag."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: