7 oktober 2012 In de media

Van Basten onder indruk van Bony

SC Heerenveen was zaterdagavond dicht bij de eerste uitwinst van dit seizoen. De ploeg van Marco van Basten kwam driemaal op voorsprong tegen Vitesse, maar Wilfried Bony hielp de Arnhemmers steeds weer op gelijke hoogte.
Bony maakte zijn eerste hattrick in Nederland en Van Basten, zelf ooit een van de beste spitsen ter wereld, is onder de indruk van de Ivoriaan: "Een uitstekende voetballer. Een slimme speler, met maar ook zonder balbezit", zei hij.

Bony maakte de 1-1 na een ‘zaalvoetbalgoal’, de 2-2 met een rake kopbal en de 3-3 met een zelf verdiende penalty. De spits trad met zijn hattrick van zaterdagavond in de voetsporen van Danko Lazovic, die in september 2006 de laatste speler voor Vitesse was die drie doelpunten maakte in een competitieduel. Dat meldt Infostrada. Bony is met acht goals uit acht duels (gedeeld) topscorer van de Eredivisie en de laatste Vitesse-speler die net als de Ivoriaan op minimaal acht doelpunten stond na acht competitiewedstrijden was Pierre van Hooijdonk in 1999/00. Hij had er destijds tien gemaakt na acht duels.

Met zijn hattrick vraagt Bony zonder twijfel weer de aandacht van diverse clubs uit het buitenland. In gesprek met De Telegraaf herhaalde de aanvaller nog maar eens wat we al wisten: hij wil in januari graag hogerop. "Ik weet dat clubs me volgen", reageerde Bony. "Maar zolang niemand zich officieel bij Vitesse meldt, kan ik weinig over mijn toekomst zeggen. De club weet dat ik open sta voor een vertrek, maar dan moet er wel serieuze belangstelling voor me zijn."

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: