7 december 2010 In de media

Van Boekel leidt Vitesse – Ajax

De competitiewedstrijd Vitesse – Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel (35).

De leidsman wordt in het Gelredome stadion bijgestaan door Patrick Langkamp en Coen Droste. De vierde official is Jochem Kamphuis.

 

Vitesse - Ajax begint zondag om 12:30 uur in het Gelredome stadion.

Pol van Boekel (Vierlingsbeek, 19 september 1975) is een Nederlands ex-profvoetballer en voetbalscheidsrechter, die sinds 2004 in het Nederlandse betaald voetbal arbitreert.

Carrière
Van Boekel, zoon van voormalig scheidsrechter Jos van Boekel, was van 1994 tot 2000 een vaste waarde in het eerste elftal van VVV-Venlo. Toen zijn contract niet werd verlengd besloot hij over te stappen naar JVC Cuijk, om via deze hoofdklasser zijn rentree te maken in het betaald voetbal. Na een half jaar kwam hij echter tot de conclusie dat vanwege de lagere trainingsfrequentie en de onpraktische trainingstijden bij de amateurs er weinig kans was op een terugkeer en de verdediger legde zich toe op een scheidsrechterscarrière.

Van Boekel had al in het seizoen 1999-2000 zijn debuut gemaakt als scheidsrechter in het amateurcircuit, tijdens een wedstrijd tussen vijfdeklassers HRC en SVVH. Na een scheidsrechtercursus voor oud-profvoetballers werd hij bevorderd naar de C-lijst van de KNVB, en op 14 mei 2004 debuteerde hij in het betaald voetbal bij een wedstrijd tussen FC Dordrecht en TOP Oss. Een jaar eerder was hij - in de functie van vierde official - reeds ingevallen voor de geblesseerde Jan Wegereef. De ex-voetballer promoveerde binnen zeer korte tijd via de B- naar de A-lijst, waardoor hij bevoegd was in de eredivisie te fluiten.

Per 1 januari 2008 is de ex-VVV'er gepromoveerd tot FIFA-scheidsrechter, waarmee hij internationale wedstrijden mag fluiten. De arbiter, die parttime als hypotheekadviseur actief is, woont in Venray.

(Info Wikipedia)

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: