10 juli 2011 In de media

Van den Brom: “Eerste wedstrijd altijd leuk”

John van den Brom nam zaterdag voor het eerst plaats in de dugout van Vitesse. De coach van de Arnhemmers zag zijn ploeg met liefst 14-0 winnen van amateurclub Arnhemse Boys.
"Een wedstrijd spelen is altijd leuk, zeker na een lange en intensieve eerste trainingsweek", zei Van den Brom, die onlangs werd overgenomen van ADO Den Haag, op de officiële website van Vitesse. "Ik neem deze wedstrijd mee in het hele traject en ben best tevreden."

Van den Brom zag Vitesse bij vlagen goed voetballen. "Ik heb dingen gezien die me bevielen, zoals mooie goals, een hoog baltempo en geen geloop met de bal, en plezier. Verder viel het me in positieve zin op dat niemand zelfzuchtig was. De bal werd gewoon afgespeeld als een ander er beter voor stond."

Vitesse wisselde liefst zeven keer in de rust. Van den Brom: "We wilden niet iedereen negentig minuten laten spelen. De spelers worden ook goed gemonitoort (alle spelers droegen hartslagmeters, red.) om blessures te voorkomen. Daarom heb ik veel gewisseld en kwamen sommige spelers op een andere positie te staan. Dat kan met zo’n tegenstander, want ik zie het als een training. Alleen is dit, met weer zo veel enthousiast publiek, wel veel leuker dan een gewone training."

Van den Brom hoopt dat hij op korte termijn de beschikking krijgt over enkele nieuwe spelers. Vooralsnog loopt die zoektocht, ondanks het grote geld van eigenaar Merab Jordania, echter stroef. "Snel, hoop ik. Het is mooi dat we terug kunnen vallen op jonge talenten, en voor hen is de ervaring die ze nu opdoen ook erg goed, maar iets meer body hebben we wel nodig."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: