25 februari 2012 In de media

Van den Brom: “Het is zeker crisis”

Vitesse kende een goede eerste seizoenshelft, in het huidige kalenderjaar wil het echter niet vlotten met de ploeg van trainer John van den Brom. Vrijdagavond werd er verloren van RKC Waalwijk, met een crisis tot gevolg.
"Natuurlijk is het crisis", was de duidelijke reactie van Van den Brom na afloop van de 1-0 nederlaag. "Met de ambities die Vitesse heeft zes van de zeven wedstrijden verliezen is slecht, dan is het crisis."

Af en toe toonde de oefenmeester een glimlach op zijn gezicht, zijn ogen spraken echter een andere taal. Qua taal was Van den Brom ook duidelijk. "Ik ben ontzettend teleurgesteld. Wat wij als Vitesse zijnde op de mat hebben gelegd mag je bijna een wanvertoning noemen. En dat terwijl er tot aan de goal niet veel aan de hand was."

Zorgen
"Na de tegengoal heb ik niets goeds meer gezien", vervolgt Van den Brom zijn verhaal. "Ik had de hoop dat we in de tweede helft alles uit de kast zouden halen om de gelijkmaker te maken, maar het bleef bij hopen. Het was een slechte avond voor alles wat Vitesse is. Het baart ook zorgen, we hebben nu zes van de zeven wedstrijden verloren in 2012."

Bij het zoeken naar een oorzaak voor de slechte prestaties komt Van den Brom uit bij het ongrijpbare begrip ‘vorm’. "Het ontbreekt aan vorm. Individuele vorm, maar zeker ook de vorm van het elftal. In de eerste helft van het seizoen was de individuele kwaliteit bepalend, in 2012 is dat niet zo. We spelen nu zonder vertrouwen, dat moeten we zien om te draaien met veel praten en trainen."

Invloed
Tijdens het duel in Waalwijk probeerde Van den Brom de wedstrijd om te draaien met het inbrengen van enkele aanvallers, zonder succes. "We hadden met tien spitsen kunnen gaan spelen, dat had niet uitgemaakt. Als de spitsen niet op de juiste manier aanvoer krijgen, schiet het niet op. Maar je kunt niets doen of je kunt wisselen. Ik heb gekozen voor het laatste, maar dat heeft niet goed uitgepakt."

Komende week krijgt Van den Brom niet echt de kans om veel aan zijn ploeg te sleutelen, tot zijn eigen ongenoegen. "Het is een internationale week, er zijn elf spelers weg. Zelf spelen we een wedstrijd in Marokko, daar heb ik wel de tijd om met spelers te praten. Maar het zal behelpen worden."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: