10 mei 2012 In de media

Van den Brom: “Twee schandalige beslissingen”

Vitesse-trainer John van den Brom was zacht gezegd niet te spreken over de arbitrage. De coach weet de 3-2 nederlaag aan scheidsrechter Eric Braamhaar en diens assistent.

Na afloop van het duel met de Nijmegenaren was Van den Brom woedend. Met een 1-2 voorspring kreeg zijn ploeg eerste een dubieuze penalty tegen en gaf Braamhaar op aandringen van zijn assistent in de slotfase een doelpunt aan, terwijl de inzet van Van der Struijk niet over de eigen doellijn ging.

"Je wordt eigenlijk de hele wedstrijd genaaid", zegt Van den Brom tegen Eredivisie Live. "Eerst geeft hij (Braamhaar,red.) een penalty die absoluut geen penalty is, en daarna vlagt die assistent voor een doelpunt. Ongelofelijk dat zoiets gebeurt. Iedereen heeft het tijdens de wedstrijd gezien", brieste de coach.

Verdediger Frank van der Struijk was wat genuanceerder. "Zeefuik neemt de bal aan, trekt mij aan mijn shirt en gaat neer. Vervolgens krijgen zij een strafschop. Dan zegt die Braamhaar dat ik slimmer had moeten zijn, tja… wat moet je dan nog? Ik zal er verder maar niet te veel over zeggen, want straks kom ik nog in de problemen."

Braamhaar stond zelf nog volledig achter zijn beslissingen na de wedstrijd. "Ik heb op aandringen van mijn assistent een doelpunt gegeven. Ik snap zijn overtuiging en ga daar op af", aldus de leidsman. "Als jullie (Eredivisie Live, red.) niet voor een goed beeld kunnen zorgen dat de bal er niet overheen is, dan heeft het niet zoveel zin om erover te praten."

Goal

Hoofdsponsor: