25 augustus 2011 In de media

Van den Brom: ‘Gio is een echte liefhebber’

Trainer John van den Brom werkt inmiddels ruim anderhalve maand met Giorgi Chanturia samen. De Amersfoorter is onder de indruk van de aanvaller.

‘Gio kan niet tegen zijn verlies’, aldus Van den Brom. ‘Hij legt de lat voor zichzelf heel hoog en is gretig. Het plezier straalt er bij hem van af, hij is een echte liefhebber. Ik ben veel met hem bezig en zie ook zeker nog verbeter- punten.

Gio moet op sommige momenten slimmer worden, bijvoorbeeld als hij op eigen helft de bal heeft. Tegelijkertijd laat hij elke dag zien over grote kwaliteiten te beschikken. Hij heeft een individuele actie, kan binnendoor en buitenom passeren, heeft scorend vermogen en is een echte publiekspeler. Gio is nog jong, maar het is niet zo dat hij afwachtend is. Hij heeft natuurlijk ook al het nodige van de wereld gezien en wil zichzelf profileren. Op dat vlak is het onbewust een voordeel dat hij vorig seizoen niet in actie mocht komen.

Hij wil het liefst elke dag een wedstrijd spelen, en destijds moest hij elke week toekijken. Onbewust heeft hij nu meer waardering voor het bestaan van profvoetballer gekregen. Zijn begin is veelbelovend, maar ergens komen is makkelijker dan een hoog niveau vasthouden. Daar ga ik heel gericht mee aan de slag met hem. Hij speelt onbevangen en is belangrijk voor de ploeg, dat moet hij proberen een heel seizoen vast te houden.’

Voetbal International magazine week 34

Hoofdsponsor: