22 augustus 2011 In de media

Van den Brom: dit moest gebeuren

Met de komst van de gehuurde spelers Kalas en Annan heeft Vitesse inmiddels al acht nieuwe spelers gehaald voor dit seizoen.

"Maar we zijn nog steeds niet helemaal klaar", meldt trainer John van den Brom. De transfermarkt sluit 1 september.

Vooral met de ervaren international Annan uit Ghana is trainer John van den Brom "superblij." De van Schalke 04 afkomstige speler wordt gehuurd van een optie op koop. "Hij heeft echt een heel goed WK in Zuid-Afrika gespeeld", weet de coach te vertellen. "Het is zeker knap van de club dat hij hem hebben kunnen halen."

De controlerende middenvelder Annan was volgens Van den Brom de ontbrekende schakel waar Vitesse lang naar zocht. "Zijn verdedigende kwaliteiten hadden wij niet in de groep, dus dit moest gebeuren. Maar ook voetballend kan hij veel. Bovendien is het een prima jongen die al een goed beeld heeft van onze groep. De laatste twee wedstrijden van Vitesse heeft hij in het stadion bekeken", zegt Van den Brom.

De tweede nieuweling die maandag naar Vitesse kwam is de Tsjech Tomas Kalas. "Een hele talentvolle jongen die aan de hand van Guram Kashia zijn wedstrijden moet gaan meepakken. Hij is pas 18 jaar, maar leeftijd zegt niets in het voetbal", vindt Van den Brom.

De Amersfoorter geeft toe inmiddels veel vertrouwen te hebben in een mooi seizoen. "We hebben de goede momenten afgewacht en ons niet laten leiden door druk of tijd. Er is steeds veel en goed overleg met de mensen van Vitesse wat we hebben en waar we nog kunnen verbeteren. Ik moet zeggen dat ik met de komst van deze twee spelers wel een stuk rustiger ben", lacht Van den Brom.

Met de komst van de gehuurde spelers Kalas en Annan heeft Vitesse inmiddels al acht nieuwe spelers gehaald voor dit seizoen.

Nieuwe aanwinst Tomas Kalas 

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: