11 april 2012 In de media

Van den Brom: lange pauze is jammer

De eredivisie beleeft deze week een dubbel programma. Door de bekerfinale op Eerste Paasdag lag de competitie voor de clubs tien of meer dagen stil. “Jammer en ik verbaas me daar ook wel over”, stelt Vitesse-trainer John van den Brom.
"We hebben nu 11 dagen niet gespeeld en in de laatste fase van het seizoen krijg je ineens te maken met een dubbel programma. Iets wat we niet gewend zijn ook. Ik weet ook niet wanneer de bekerfinale dan gespeeld had moeten worden, maar het is jammer."

Dat wedstrijden nu kort op elkaar volgen, kan Van den Brom op zich wel weer bekoren. "Dat is het mooiste ritme wat je als speler kunt hebben", zegt de trainer. "Het is ook de mooiste periode in het seizoen, waarin het weer beter wordt en de prijzen verdeeld gaan worden."

Vitesse staat al weken op de zevende plaats, maar zag vooral concurrent NEC een stuk dichterbij komen. De Nijmegenaren hebben nu twee punten minder dan de aartsrivaal uit Arnhem en staan achtste. "We kijken niet naar beneden, maar alleen naar ons zelf. En als je naar anderen kijkt, is dat de ploeg die negende staat. Maar dat verschil is nu vijf punten. We moeten gewoon resultaat halen. Onze uitgangspositie om de play-offs te halen, is nog steeds een hele goede", vindt Van den Brom.

De coach kan in de aanloop naar VVV-Venlo beschikken over een nagenoeg fitte selectie. "Alleen Piiroja heeft last van zijn knie. Verder kan ik op alle spelers een beroep doen. Het klopt inderdaad dat Hofs speelt voor Chanturia. Waarom ik dat verander, zeg ik verder niet."

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: