20 augustus 2011 In de media

Van den Brom: “Veel goede dingen gezien”

Vitesse is ook na drie wedstrijden nog ongeslagen in de Eredivisie. Het elftal van coach John van den Brom was te sterk voor FC Utrecht (2-1). “Ik heb veel goede dingen gezien.”

Vooral over de beginfase was de coach erg tevreden, zo vertelt hij aan Omroep Gelderland. "We begonnen uitstekend en gingen door op de weg van vorige week. Veel goede lange ballen, met beweging, goede acties op de zijkanten. Ik heb veel goede dingen gezien."

Na een half uur raakte Vitesse de grip op FC Utrecht kwijt. "Maar wat mij dan vooral fascineert is hoe kan het kan dat we de controle daarna uit de vingers laten glippen. Ik denk dat het ervaring is. We werden slordig en durfden niet meer te voetballen. Dan verlies je de controle en heb je even niets te vertellen."

In de tweede helft trok Vitesse uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. "In de tweede helft was het weer redelijk en hebben we enthousiast gejaagd op de 2-1. Ik heb gezegd dat ze gewoon moeten durven te voetballen. Dat die goal dan toch nog komt in de laatste minuut is een beloning. Misschien een gelukkige overwinning, maar ik heb de spelers net een compliment gegeven voor de strijdlust."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: