26 augustus 2011 In de media

Van den Brom: deze fouten kunnen niet

Vitesse werd na rust binnen tien minuten door Ajax keihard op de pijnbank gelegd. Het swingende Ajax scoorde in die fase drie maal.

"Ik heb dekkingsfouten gezien die op dit niveau niet kunnen. Bij die tweede goal staat Van der Struijk te slapen. En bij de vierde goal verliest Davy veel te makkelijk een duel."

"Ik heb daarna gewisseld om spelers ook te laten voelen dat het anders en beter moet. We hadden nog zo gezegd in de organisatie te blijven spelen als er een goal zou vallen. Helaas gebeurde dat niet want de bedoelingen waren goed", sprak Van den Brom.

De coach koos enigszins verrassend voor de 19-jarige Est Meerits onder de lat, hoewel Eloy Room volledig hersteld was van een blessure en het seizoen was begonnen. "Ik denk dat het terecht is dat we deze keuze met de staf gemaakt hebben. Hij heeft het ook vanavond weer goed gedaan en die goals van Ajax kon je hem niet verwijten", sprak Van den Brom.


Van den Brom baalt van dure tien minuten

Trainer John van den Brom van Vitesse stelde na de nederlaag bij Ajax teleurgesteld vast dat zijn ploeg de wedstrijd in korte tijd had weggegeven. Na een aardige eerste helft verloren de Arnhemmers uiteindelijk met 4-1.

De Amsterdammers profiteerden tussen de zestigste en de zeventigste minuut dankbaar van de geboden ruimte en liepen van 1-0 uit naar 4-0. "In tien minuten tijd hebben we er een kansloze wedstrijd van gemaakt", aldus Van den Brom.

De oefenmeester was al met al wel blij dat Vitesse de schade beperkt kon houden. "Uiteindelijk ben ik blij dat het ‘maar’ 4-1 wordt, omdat Frank (de Boer, red.) door ging wisselen."

Omroep Gelderland TxT / Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: