22 mei 2012 In de media

Van den Brom in ongewisse

John van den Brom verkrijgt voorlopig nog geen duidelijkheid van Merab Jordania over zijn status als trainer bij Vitesse. De coach vertrok gisteren met zijn ploeg voor een week naar Suriname zonder de Georgische clubeigenaar te hebben gesproken.

„Dat is er nog niet van gekomen. Hoe het nu verder gaat? Ik heb geen idee. Ted (van Leeuwen, technisch directeur, red.) gaat mee naar Paramaribo, dus zal ik in ieder geval wel met hem praten.”

Van den Broms contract bij Vitesse werd automatisch met twee jaar verlengd tot 2014. De coach voelt zich gestreeld door de belangstelling van Anderlecht, maar stelde na het behalen van Europees voetbal ten koste van RKC dat partijen binnen Vitesse samen dienen te werken om de club naar een hoger niveau te tillen. De vraag is of de Georgische clubeigenaar Jordania hierin mee wil, of dat hij Van den Brom wel kwijt wil aan Anderlecht. Beiden ontkennen dat ze een slechte relatie met elkaar hebben. „Het woord is aan Jordania”, stelde Van den Brom zondag.

Aanvoerder Guram Kashia drong namens de spelers andermaal aan op het aanblijven van de trainer. „Dankzij John hebben wij Europees voetbal binnengehaald. Hij heeft het dit seizoen uitstekend gedaan. Naar mijn en onze mening móet hij blijven.”

Vitesse vertrok zonder negen internationals naar Suriname, omdat zij voor hun verschillende landen nog verplichtingen hebben. De ploeg speelt in Suriname om de Parbo Cup tegen Guyana en de Suriprofs. Vitesse werkt verder een clinic af en gaat ook nog de binnenlanden in. De Arnhemmers keren volgende week dinsdag terug. Op 1 juli staat de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma, waarna de Arnhemmers op 19 en 26 juli zullen deelnemen aan de tweede voorronde van de Europa League.

Binnen Anderlecht is nog geen definitieve beslissing genomen over de opvolger van Ariël Jacobs. Sinds zaterdag is de situatie voor de Brusselse club wel veranderd. Door het verlies van Bayern München in de finale van de Champions League is Anderlecht niet rechtstreeks geplaatst voor het kampioenenbal. De Belgische kampioen speelt eind augustus als reekshoofd in de derde voorronde. Anderlecht weet dus nog lang niet of de kassa nog hevig gaat rinkelen. Dat is nodig voor versterkingen en mogelijk ook voor een afkoopsom voor de nieuwe trainer, zoals bij Van den Brom het geval zou zijn.

Telegraaf

Hoofdsponsor: