19 juli 2011 In de media

Van den Brom kijkt uit naar ADO – Vitesse

Op de eerste speeldag van de Eredivisie staat er een beladen duel op het programma. ADO Den Haag ontvangt het Vitesse van John van den Brom.
Van den Brom was vorig jaar in zijn eerste seizoen succesvol met ADO Den Haag. Hij wist zich met de club te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal en won deze uiteindelijk ook. Het kunstje dat hij flikte maakte indruk in Arnhem en Merab Jordania wilde Van den Brom hoe dan ook naar de GelreDome brengen. Dat lukte, maar makkelijk ging het niet.

ADO wilde Van den Brom niet laten gaan. De club uit Den Haag hield vast aan de hoge afkoopsom. Vitesse wilde niet alles uit de kast halen en daarom legde de trainer zelf een deel van de afkoopsom op tafel. Dit alles viel in het verkeerde keelgat bij de fans van ADO, bij wie Van den Brom nu allesbehalve populair is.

Op de eerste speeldag keert Van den Brom voor even terug in het stadion van ADO Den Haag. "Daar zie ik niet tegenop, maar kijk ik naar uit. Ik ga ervan uit dat de ergste emoties zijn bedaard. Bovendien waren de spelers en de staf oprecht teleurgesteld en wensten veel fans me ook succes. Ik ben ADO in elk geval veel dank verschuldigd. Ik kreeg als beginnende trainer de kans in de eredivisie en ook nog op een manier die bij me paste", aldus Van den Brom in de Telegraaf.


‘Dat ik judas en zelfs NSB’er werd genoemd, deed heel veel met me’

De rust is teruggekeerd in het huis van John van den Brom. De oefenmeester maakte eerder deze zomer een gevoelige overstap van Vitesse naar ADO Den Haag, waarna hij zelfs bedreigd werd door kwade fans van de hofstedelingen. “Dat ik een overloper, judas, geldwolf en zelfs NSB’er werd genoemd, deed heel veel met me. Gekoppeld aan de bedreigingen die ik kreeg, was dat wel een ’knakmomentje’”, geeft Van den Brom toe in De Telegraaf.

De coach bereikte al een akkoord met Merab Jordania, terwijl hij ADO daar niet over had ingelicht. Spijt van de gang van zaken heeft hij zeker, spijt van de overstap absoluut niet. “Natuurlijk was het makkelijker geweest om te blijven, omdat bij ADO de organisatie én de selectie staat. Maar ik ga altijd mijn dromen achterna. Mijn vrouw verwoordde het treffend en gaf me het laatste zetje: ’Je zegt al je hele leven dat je trainer van Vitesse wordt. Nu kun je, en ga je twijfelen’. Ze had gelijk.”

Uitgerekend op de eerste speeldag van de Eredivisie moet hij met Vitesse op bezoek in het hol van de leeuw. “Daar zie ik niet tegenop, maar kijk ik naar uit. Ik ga ervan uit dat de ergste emoties zijn bedaard. Bovendien waren de spelers en de staf oprecht teleurgesteld en wensten veel fans me ook succes. Ik ben ADO in elk geval veel dank verschuldigd. Ik kreeg als beginnende trainer de kans in de Eredivisie en ook nog op een manier die bij me paste.”

“Ik ben niet door Vitesse gehaald omdat dit een droom van me was”, vervolgt Van den Brom. “Hoe je het wendt of keert, ik heb het bij ADO goed gedaan. Mijn kracht was met jonge talentvolle spelers herkenbaar voetbal op de mat te leggen en een sterk collectief te smeden. Dat is precies wat de achterban van Vitesse wil en vormt ook de identiteit van de club. En of het nu zelf opgeleide spelers of aangekochte jonge jongens betreft: er ligt hier een uitdaging.”

Goal / Voetbalzone

Hoofdsponsor: