30 juni 2011 In de media

Van den Brom toch naar Vitesse

John van den Brom wordt de nieuwe trainer van Vitesse. Dat melden bronnen bij ADO Den Haag. De 44-jarige oud-speler van de arnhemse club tekent voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.
Beide clubs kwamen vanochtend tot een definitief akkoord over de afkoopsom voor het doorlopende contract van Van den Brom bij ADO. Het is het resultaat van vier dagen lang moeizame en stroeve onderhandelingen. Gisteravond kwam er toch weer ineens beweging van beide kanten en liet grootaandeelhouder Van der Kallen van ADO Den Haag al weten dat beide partijen elkaar dicht genaderd waren. Dinsdagavond had Vitesse de deur nog keihard in het slot gegooid.

Naar verluidt betaalt Vitesse aan de Haagse club een bedrag van rond de 500.000 euro voor de trainer uit Amersfoort. Gevolg is dat Vitesse zondag toch met de gewenste nieuwe hoofdtrainer het seizoen kan beginnen. Niemand heeft nog officieel gereageerd op het nieuws.

John van den Brom speelde in het verleden elf jaar voor Vitesse en kwam meer dan 300 wedstrijden uit voor de Arnhemse club. Hij begon zijn trainersloopbaan bij Bennekom. Daarna verhuiste Van den Brom voor drie jaar naar AGOVV Apeldoorn. Afgelopen seizoen haalde hij in zijn eerste jaar Europees voetbal met ADO Den Haag.

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: