7 augustus 2011 In de media

Van den Brom trots op zijn spelers

Aan de ene kant was John van den Brom blij dat het openingsduel er op zat, aan de andere kant wilde hij graag in gaan op vragen van de media over de prestatie van zijn jonge ploeg. ‘Ik kan tevreden zijn wat mijn spelers hebben laten zien vandaag.’

“Ik heb uitgekeken en opgekeken naar deze wedstrijd”, zei Van den Brom na de 0-0 in Den Haag. “Er is zoveel over gezegd en geschreven dat er aardig wat spanning op de wedstrijd zat. Daar ben ik zelf debet aan en daarom bleef ik vanmiddag rustig in de dug-out zitten. Normaal gesproken leef ik enthousiast mee langs de lijn, maar uit respect voor de supporters en de club heb ik dat niet gedaan.”

Dat gezegd hebbende wilde de hoofdtrainer het graag over voetbal hebben. “Dat is toch het leukste dat er is. Ik ben blij met het resultaat dat mijn jonge ploeg behaald heeft. Het was een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Wij hadden hem kunnen verliezen, maar ook zomaar kunnen winnen. Ik heb een ploeg gezien die voor een resultaat ging. Met het oog op de versterkingen die nog gaan komen – hopelijk voor volgende week al – en twee thuiswedstrijden voor de boeg, is dit geen slechte start.”

Collega Maurice Steijn zag zondagmiddag twee gelijkwaardige ploegen. “We wisten dat we een Vitesse tegenover ons kregen dat over een smalle selectie beschikt. Maar, in het veld zag ik elf eredivisiespelers lopen die niet onder deden voor die van mij. Vanaf de eerste minuut hebben wij getracht vooruit te voetballen, maar voor rust kwamen wij op het middenveld in de problemen.”

“Na rust ging dat beter en kregen wij enkele mogelijkheden met de kopbal van Jens (Toornstra, red.) als grootste kans. Aan de andere kant had Vitesse de winst kunnen pakken met Bony en Chanturia . De puntendeling is dan ook verdiend te noemen.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: