5 december 2011 In de media

Van der Heijden: “Europees voetbal is mogelijk”

Jan-Arie van der Heijden had een belangrijk aandeel in de 4-0 zege van Vitesse op RKC, onder meer dankzij zijn eerste treffer voor de Arnhemse formatie. “Hopelijk gaan er nog meer volgen.”
Vitesse had zondag maar weinig te duchten van de ploeg uit Waalwijk. "Alleen in de laatste tien minuten voor rust zakten we wat weg, misschien vanwege een gebrek aan concentratie", kijkt de oud-Ajacied terug. "Zij schieten dan nog op de lat, maar toen wij de 3-0 maakten wisten we dat het gespeeld was. Na rust hebben we het goed uitgespeeld."

"Vooraf had ik dat niet verwacht, want RKC doet het boven verwachting", vervolgt Van der Heijden. "Maar in de wedstrijd voelden we vanaf het begin al dat we sterker waren. Thuis zijn we sowieso heel sterk, behalve dan op die offday tegen Feyenoord. Uit halen we de laatste tijd ook veel bonuspunten. Ik denk dat Europees voetbal zeker mogelijk is."

Met een mooie vrije trap tekende de middenvelder zondag voor de openingstreffer. "Ik ben blij dat ik mijn eerste goal scoor, ik was er al weken dichtbij. Dit was pas de tweede vrije trap die ik dit seizoen nam. Ik kwam er wat later bij, daardoor sta je wat lager in de hiërarchie."

Renato Ibarro en Valeri Kazaishvili kregen zondag opnieuw de voorkeur boven Giorgi Chanturia en en Nicky Hofs. Van der Heijden beaamt dat de ploeg daardoor wat anders speelt. "Chanturia kan een wedstrijd beslissen met een individuele actie, maar hij speelt wat minder vanuit zijn taak dan Kazaishvilli. Misschien hebben we dat op dit moment ook wel nodig, maar Chanturia gaat dit seizoen ook nog heel belangrijk worden."

Hoewel de communicatie niet altijd even gemakkelijk is, begrijpen de vleugelaanvallers volgens Van der Heijden wel hoe ze moeten spelen. "Kazaishvili spreekt geen Nederlands of Engels, dat maakt het lastig communiceren. Maar hij weet wat hij in verdedigend opzicht moet doen en aanvallend maakt hij zijn acties. Dat geldt ook voor onze rechtsbuiten (Ibarra, red.)."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: