19 augustus 2011 In de media

Van der Heijden: Vitesse mooie stap

In de ochtenduren stond hij nog op het trainingsveld van Ajax en ’s middags was hij speler van Vitesse.

„Het is snel gegaan”, zei Jan-Arie van der Heijden nadat hij bij de Arnhemmers zijn handtekening zette onder een contract voor twee jaar met een optie voor nog twee seizoenen. „Tegen FC Utrecht zit ik (morgen, red.) al bij de selectie.”

De verkoop van Van der Heijden levert Ajax minimaal 300 duizend euro op. Het transferbedrag kan door een bonussysteem voor het aantal gespeelde wedstrijden oplopen. „Ik verlaat Ajax met pijn in het hart, omdat ik daar vanaf mijn dertiende heb gespeeld”, zegt Van der Heijden. „Maar Vitesse is een mooie nieuwe stap. Ik wilde worden verkocht. Als je al twee keer eerder bent verhuurd en geen uitzicht hebt op speelminuten, moet je verder kijken.”

Ook SC Heerenveen en een rits andere clubs toonden belangstelling, maar de aanwezigheid van John van den Brom gaf de doorslag. „Ik ken hem vanaf de jeugd bij Ajax en dat is een mooie bijkomstigheid. Of eigenlijk een belangrijke factor om voor Vitesse te kiezen.” Vandaag traint Van der Heijden al mee met de Arnhemmers. „En daarna word ik medisch gekeurd.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: