22 juni 2011 In de media

Van der Kraan relativeert uitspraken van Jordania

Lange tijd had hij niet zo’n mooi verhaal over Vitesse gelezen. En dus vond hij het een ‘mooie verrassing’. Paul van der Kraan genoot vorige week van het interview dat VI met clubeigenaar Merab Jordania had, al las de algemeen directeur daarin weinig nieuws.

‘We weten hoe Merab tegen alles aankijkt en zijn ambitieuze plannen zijn intern bij de club natuurlijk bekend.’ Toch deed het de laatste maanden wat gek aan. Sinds Jordania zijn intrede bij Vitesse deed, verdween Van der Kraan wat publiciteit betreft naar de achtergrond.

De man die Vitesse ooit redde van de ondergang via een sluw saneringsplan, dook vrijwel alleen op als brandweerman, om ambitieuze uitspraken van anderen te doven. Zo rekende hij af met het nieuws dat Vitesse nadacht over het uitbreiden van Stadion Gelredome, terwijl Jordania de plannen hiervan vorige week wel degelijk onderstreepte. ‘Ik blijf zeggen, we hebben een winstmaximalisatie opgesteld, waaruit bleek dat we voor een aansluiting bij de top ook gua stadion moeten groeien’, stelt Van der Kraan. Brainstormsessies die plaatsvonden over een nieuw of groter stadion ontkent hij echter. ‘Want het zou toch raar zijn naar buiten te treden met zulke plannen als je op de vijftiende plaats eindigt?’ Het is, zo zegt Van der Kraan, niet Vitesse maar de buitenwereld die een beeld van ‘luchtfietserij’ schetst. Want waarom, zo redeneert hij, moest het naar Louis van Gaal uitgegooide hengeltje zo prominent in het nieuws komen?

Hoewel de Georgische clubpresident nog altijd hoopt op de diensten van Van Gaal lijkt Van der Kraan dat niet al te serieus te nemen. ‘Als ik met de zaakwaarnemer van Lionel Messi bel, en die man zegt dat hij geen interesse heeft naar Vitesse te komen, dan schrijf je dat toch ook niet op? Dat geldt ook voor het telefoontje dat Shota Arveladze namens ons naar Louis van Gaal heeft gedaan. Nou, hij wilde niet. Dan is dat toch niet zo groot nieuws?’

Met betrekking tot komend seizoen was Jordania duidelijk: Vitesse moet meespelen om de Europese plekken. Om dat met een sterke selectie te bewerkstelligen reist technisch directeur Ted van Leeuwen momenteel de hele wereld rond. Vorige week zat hij in Zuid- Amerika om onder meer wat Braziliaanse talenten aan het werk te zien, terwijl hij afgelopen weekeinde in Japan naar spelers keek. Eén daarvan was de aanvaller Kunimitsu Sekiguchi, een international die momenteel uitkomt voor Vegalta Sendai. ‘Sekiguchi is zeker een aantrekkelijke speler’, zegt Van Leeuwen. ‘Hij is tweebenig en kan zowel linker- als rechterspits spelen. Een echte buitenspeler met een goede actie. Hij is inderdaad een van de spelers op ons lijstje, maar we hebben verschillende lijntjes openstaan. De komende weken hopen we met meerdere spelers tot een akkoord te komen.’

VI magazine week 25

Hoofdsponsor: