29 augustus 2011 In de media

Van der Struijk: “Elkaar in de steek gelaten”

Frank van der Struijk startte tot nog toe alle wedstrijden van Vitesse dit seizoen. Tegen Ajax (4-1 verlies) kenden hij en Vitesse een mindere avond.
Vitesse haalde de rust nog met 0-0, maar incasseerde na de thee vier treffers. “In de tweede helft hebben we elkaar in de steek gelaten”, aldus Van der Struijk tegen Goal.com. “Dat vonden we allemaal. Daar gaat nog wel over gesproken worden. We weten nu wel weer waar we staan. In de eerste helft kregen we de grotere kansen en konden we op 2-0 komen. Ajax was vooral gevaarlijk met afstandsschoten. Na dat eerste tegendoelpunt zakte het in elkaar.”

“Niet in de wedstrijd”
“Bij die tweede goal staat Van der Struijk te slapen”, reageerde coach John van den Brom. De rechtsback werd in de 64ste minuut vervangen door de Japanner Michihiro Yasuda. Van der Struijk kon zich daar in vinden. “Persoonlijk had ik een lastige wedstrijd tegen Derk Boerrigter, een heel goede speler. Het was het goed recht van de trainer om mij te wisselen. Terecht, ik zat niet in de wedstrijd, had het moeilijk tegen Boerrigter. Hij draait een heel goed seizoen, is snel en heeft een goede voorzet. Lastig om tegen te spelen, helemaal als je het veld zo groot maakt. Dan is het moeilijk om te kiezen. Ik hoop dat ik volgende keer weer een hele wedstrijd kan spelen en kan laten zien dat ik in de basis hoor.”

Van der Struijk staat vanaf de start van het seizoen in de basis als rechtsback. “Ik speel het liefst in het centrum”, zegt de verdediger. “Als de trainer me als rechtsback neerzet, doe ik mijn uiterste best, maar het is niet mijn favoriete positie.”

“Spelen met pijn”
“Vorig jaar heb ik een heel goed seizoen gedraaid en dit jaar was het even afwachten”, zegt Van der Struijk. “In de voorbereiding ben ik nog geblesseerd geraakt en daardoor heb ik drie weken van de voorbereiding gemist. Dat is niet de ideale voorbereiding, maar ik moest in de eerste wedstrijd sowieso spelen, omdat we geen verdedigers hadden. Dan speel je maar met pijn, dat maakt niet uit. Mijn kniebanden waren ingescheurd, maar dat is gelukkig snel genezen. Met pijnstillers kan ik er wel mee spelen.”
Van der Struijk was tot vandaag tevreden over de prestaties van het nieuwe Vitesse. “We hebben nu een goede groep, een goede mix. Dat kan je ook zien op het veld, alleen tegen Ajax niet. Toch gaan we dit seizoen voor een plek in de subtop.”

Goal.com

Hoofdsponsor: