7 februari 2011 In de media

Van der Struijk: “Niemand van ons kende Miyaichi”

Frank van der Struijk moest na het gelijkspel van Vitesse tegen Feyenoord even op adem komen. De 25-jarige verdediger had handen en voeten nodig om de Japanner Ryo Miyaichi af te stoppen. Van der Struijk wist de ‘exotische verrassing’ uiteindelijk wel van zijn droomdebuut te houden.
Miyaichi wie?
"Echt een exotische verrassing. Ik had nog nooit van hem gehoord. Eigenlijk wist niemand bij ons wat van Miyaichi", zei de verdediger van Vitesse tegen Goal.com. "Nee, er is ook geen spion naar een training van Feyenoord gestuurd. Miyaichi deed het goed, maar hij is niet echt gevaarlijk geweest. Ik verwacht wel dat Feyenoord veel plezier aan hem gaat beleven."

Van der Struijk was na de wedstrijd niet gelukkig over het wedstrijdverloop. "We hadden er uiteindelijk meer uit moeten halen. In het eerste kwartier na de pauze was Feyenoord sterker, we hadden toen ook 0-2 of 0-3 achter kunnen staan. We zijn pas na de strafschop volle bak gaan spelen. Je ziet dan dat je in een euforisch stemming toch meer kan brengen."

Stijgende lijn
"Het is jammer dat Marcus (Pedersen, red.) die kansen miste op het einde. Ik moet zeggen dat Erwin Mulder ook goed keepte", aldus de rechtsback van Vitesse. De ontmoeting tussen Feyenoord en Vitesse was in het verleden een duel om Europees voetbal, maar na de inzinking van de Arnhemmers beleeft ook Feyenoord roerige tijden. "Toch blijft het een topclub."

"Vroeger waren ze wel beter, maar het is nog steeds Feyenoord dat op bezoek komt. Ze hebben veel jonge jongens. Als je daar meer ervaren spelers tussen zet, zoals nu gebeurt, dan kunnen ze weer hogerop komen." Van der Struijk vindt dat Vitesse nu ook stappen vooruit maakt. "We zijn goed op weg. We hebben de lijn doorgetrokken van de zege op Roda JC."

Leger huurlingen
"Roda had wel een mindere dag, maar je ziet met de nieuwe jongens dat het toch beter gaat draaien", vervolgt de voormalig jeugdinternational, die beseft dat de selectie er volgend seizoen weer heel anders uit kan zien. "We hebben inderdaad veel huurlingen. Of dat goed is voor het collectief? Het ligt aan die personen zelf hoe ze zich willen inzetten voor hun club."

"Tuurlijk heb je altijd de drang om jezelf te bewijzen tegenover je ‘echte’ werkgever, maar je loopt snel tegen de lamp als je je niet volledig inzet. Je moet trouwens ook niet jezelf té graag willen bewijzen. Dat zag je onlangs nog bij Mark van Bommel. Die kreeg direct een rode kaart bij AC Milan." Met de huurlingen en de vele aanwinsten is de voertaal veranderd bij Vitesse.

"We spreken nu Engels in de kleedkamer. Dat was even wennen, zeker omdat er nu niet veel Nederlandse jongen overblijven in de kleedkamer. Je merkt wel dat je nu echt voor je basisplaats moet vechten. De concurrentie is toegenomen. Het is zaak om nu je kans te grijpen", besluit Van der Struijk, die de kritiek van voorgaande seizoenen doet verstommen.

Goal

Hoofdsponsor: