3 augustus 2012 In de media

Van der Struijk hoefde geen souvenir van Eto’o

Een half uur na afloop van het duel met FC Anzji (2-0) keek Frank van der Struijk nuch­ter terug op een Europees avondje voor Vitesse.
„ Zo achteraf gezien is het wel apart dat ik tegen Eto’o heb gespeeld, dat is toch een van de beste spitsen in de wereld”, stel­de de Brabander.

Nee, zijn shirtje had hij niet ge­vraagd. „Dat heeft volgens mij nie­mand gedaan bij ons. Ik ben daar ook helemaal niet mee bezig ge­weest, was gefocust op de wed­strijd. Misschien doe ik het na de thuiswedstrijd wel even.”

Van der Struijk verving de geschor­ste Tomas Kalas in het hart van de verdediging en legde samen met Guram Kashia topaanvaller Sa­muel Eto’o van Anzji behoorlijk aan banden. „Ik weet dat ik een aardige wedstrijd tegen Eto’o heb gespeeld. Dat is op zich natuurlijk mooi, maar ik heb liever dat ik zelf slecht speel en het team wint”, al­dus Van der Struijk. „Verliezen is altijd zuur.”

En helemaal als het gebeurt op een manier zoals Van der Struijk gisteren meemaakte. „Bij een cor­ner kreeg ik een elleboog tegen mijn hoofd”, keek hij terug op een fase na een uurtje spelen. „Ik had bloed op het hoofd. Daar moesten twee pinnetjes in. Toen ik daar­voor even aan de kant was, hoor­de ik dat Anzji de 1-0 scoorde. Dat was erg vervelend.”

De 27-jarige verdediger had boven­dien zelf voor rust de lat geraakt met een kopstoot, eveneens na een hoekschop. „Jammer dat het geen doelpunt was. We hadden hier zeker een keer moeten scoren. Als dat was gelukt, dan waren we hier met een heel ander gevoel ver­trokken. We hebben er zeker ook de kansen voor gehad. Ik vind dat we het in de eerste helft heel goed hebben gedaan.”

De felbegeerde Arnhemse treffer bleef echter uit, waardoor Vitesse komende donderdag in GelreDo­me voor een loodzware opdracht staat. „,We moeten zeker twee keer scoren”, rekende Van der Struijk voor in de catacomben van het Saturn- stadion. „ Een moeilijke opgave, maar je weet nooit wat er in voetbal kan gebeuren. We spe­len thuis en zullen er alles aan doen om de volgende ronde te ha­len. Anzji is er zeker nog niet.”

Gelderlander / Foto Anzhi

Hoofdsponsor: