24 januari 2011 In de media

Van der Struijk mag niet weg

Een jaar geleden moest hij weg, nu mag hij niet meer.

Frank van der Struijk (25) is onmisbaar bij Vitesse, maar voor hoe lang nog?


Bij Vitesse kan de wereld er in één dag compleet an­ders uitzien. Zo bleek za­terdagavond maar weer. In de aanloop naar Tilburg leefde de hoop op Europees voetbal, op de terugreis na de nederlaag (1-0) de complete deceptie.

Frank van de Struijk (25) hield vo­rig seizoen metWillem II het hoofd nog net boven water. Hij was overbodig bij Vitesse, dat hem verhuurde aan zijn oude werkge­ver. In Arnhem zat hij zichtbaar slecht in zijn vel en presteerde on­dermaats. In de zomer kwam hij terug, overleefde een achttal aanko­pen van de nieuwe clubbaas in au­gustus en nu weer drie (inmiddels vier) in januari.

In tegenstelling tot landgenoten als Jenner, Drost, Van Diermen, Molhoek, Sprockel en Pluim mag hij niet weg. „Er was een aanbie­ding uit Cyprus, maar via mijn zaakwaarnemer hoorde ik dat ik niet weg mocht bij Vitesse”, beken­de Van der Struijk zaterdagavond laat na de compleet mislukte start van 2011 in Tilburg, waar het zwak­ke Willem II een ontluisterend Vit­esse trof.

Van der Struijk, die zijn maatje Ci­vard Sprockel er met ‘ zijn’ contract bij Anorthosis Famagusta op Cy­prus vandoor zag gaan, stond in de basis. „Ik wil best bij Vitesse blijven, zo lang ik speel zeker. Er gebeurt hier altijd wat. Maar van mij mag die transferperiode ( tot 31 januari,red.) zo snel mogelijk afge­lopen zijn, je weet nooit wat er komt. Wat dat betreft is het wel onzeker”, merkte Van der Struijk, die naast aanvoerder Slobodan Raj­kovic in het hart van de verdedi­ging speelde. Aanvankelijk leek hij rechtsback te worden maar door ziekte van Guram Kashia schoof Van der Struijk naar het centrum.

Daar haalde hij met Rajkovic weer een ruime voldoende, maar veel hielp het niet. Vitesse speelde in Tilburg niet om te winnen, maar om het rondspelen.  „Met deze mentaliteit win je nooit”, foeterde Van der Struijk.

„ In de tweede helft hebben we ze vast gezet, dat was voor rust ook al de bedoeling. Veel kansen hebben we trouwens niet gehad. Ik had ge­dacht dat hier voor ons wel iets te halen was. Maar het ging allemaal veel te langzaam, het baltempo was traag.”

Dat er opnieuw drie spelers wer­den ingepast, kwam het spel van Vitesse niet ten goede. Op het mid­denveld speelden Jordi Lopez (cen­traal) en Marti Riverola ( rechts) en rechts achterin de Japanner Michi­hiro Yasuda, voor wie een vijftal Ja­panse journalisten op de perstribu­ne zat.

Van der Struijk: „Het is niet zo dat je opnieuw begint, je moet alleen even wennen aan elkaar. Die jon­gens die van Barcelona komen, we­ten wel hoe er gespeeld moet wor­den. Die kennen het systeem. Dat is de stijl van Barcelona, die wij ook willen spelen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: