27 oktober 2011 In de media

Van Diermen maakt negentig minuten vol

Verdediger Kevin van Diermen maakte maandag in het met 2-1 gewonnen bekerduel tegen Jong NEC zijn eerste ech­te test na lang blessureleed.
De verdediger (22) speel­de maandag voor het eerst sinds maanden een volledige wedstrijd. Met Jong Vitesse/AGOVV bereikte hij de derde ronde van het KN­VB- bekertoernooi voor beloften.

Van Diermen sprak na afloop over ‘een lekker gevoel’. „Het gaat goed met mij. Ik ben fit en wil veel mi­nuten maken bij de beloften. Op die manier hoop ik mij weer in de kijker te spelen.”

Vorige week maakte Van Diermen in de competitiewedstrijd tegen Jong De Graafschap zijn rentree. Toen speelde hij één helft. „Ik kreeg geen reactie in mijn knie en ook na een intensieve training voel ik niets. Dat geeft vertrou­wen.”

Van Diermen raakte vorig jaar zwaar geblesseerd aan zijn rechter knie. Na een operatie en maanden­lange revalidatie, sloot hij in no­vember weer aan bij de selectie. Speelminuten kreeg hij echter niet en in de winterstop werd de Spa­kenburger zelfs verhuurd aan Go Ahead Eagles. „Ik kreeg daar al snel weer last van mijn knie. ik moest opnieuw onder het mes en weer revalideren. Dat was een klap.”

Nu voelt Van Diermen zich beter dan na zijn eerste revalidatie. „ Ik ga voor mijn kans. Ik wil ook niet opnieuw verhuurd worden. Er staan nu andere jongens op mijn plek, het team is zeker sterker ge­worden. De sfeer is ook beter dan vorig jaar. Ik wil echt deel uitma­ken van deze groep.”

Van Diermen speelde een prima pot. Hoofdtrainer John van den Brom had dat ook gezien. Hij zocht de verdediger op in de catacomben en sloeg hem op de schouder. „Back in bussines”, zei hij.

Gelderlander

Hoofdsponsor: