12 november 2010 In de media

Van Dijk: “Vitesse is een concurrent”

Na de zege op hekkensluiter Willem II wacht voor VVV-Venlo zondag een duel met nummer zestien Vitesse. Trainer Jan van Dijk kon zijn ploeg daar rustig op voorbereiden.

Door de winst op de Tilburgers keerde in Venlo de rust enigszins terug. Daarnaast was de ploeg al uitgeschakeld in het bekertoernooi, waardoor er geen midweekse wedstrijd op het programma stond. Van Dijk kijkt dan weer met vertrouwen naar de toekomst.

"De spelers hebben het gevoel dat ze een uitwedstrijd kunnen winnen, we hebben ook nog behoorlijk kunnen voetballen in Tilburg en de selectie raakt langzaam weer op niveau", somt de coach op. "Dat zijn allemaal positieve zaken."

VVV bezet momenteel de zeventiende plaats, met één punt achterstand op Vitesse. "Iedere ploeg in het rechterrijtje is een concurrent. Vitesse staat zestiende en is dus ook een concurrent. Maar ze hebben een dusdanige selectie dat ze nog wel punten gaan pakken en dat het goed gaat komen met ze."

Maya Yoshida maakt zondag zijn debuut in de basis, wat ten koste gaat van Ferry de Regt. "Absoluut geen kritiek op Ferry, die heeft het uitstekend gedaan. Maar als je een jongen hebt die completer is, dan is de keuze niet moeilijk", legt Van Dijk uit.

De coach kan geen beroep doen op de geblesseerde Jorge Chula. Ahmed Musa start daardoor als rechtsbuiten en Diogo Viana begint op de linkerflank. De met griep kampende Bálàzs Tóth is nog een twijfelgeval. "Bálàzs missen zou zeker een aderlating zijn maar we hebben Frank van Kouwen terug en ook Josué is beschikbaar", besluit Van Dijk.

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: