15 maart 2011 In de media

Van Gaal ontkent onderhoud met Vitesse niet

Louis van Gaal heeft enkele uren voor de wedstrijd Bayern München-Internazionale gereageerd op de ophef die is ontstaan rond berichtgeving van Voetbal International over een onderhoud tussen de coach en Vitesse-commissaris Marcel Ham.

Ted van Leeuwen, technisch directeur in Arnhem, bevestigde gisteren aan VI dat Van Gaal door Ham gepolst is over een eventuele toekomst bij Vitesse. De club ontkent dit, maar diverse bronnen rond Vitesse laten ondertussen weten dat er wel degelijk een onderhoud is geweest.

Van Gaal stuurt vanuit Duitsland een opvallende, schriftelijke reactie naar Voetbal International waarin hij het volgende schrijft: ‘Ik ben gebonden aan afspraken die je met een persoon van een club maakt. Ik kan dus ook niet ontkennen noch bevestigen en ik voorspel dat ik nu op vele lijstjes voorkom en dat ik dit beleid zal voortzetten.’

Commissaris Ham laat via persvoorlichter Ester Bal weten dat hij Van Gaal ‘zes of zeven jaar geleden’ voor het laatst heeft gesproken. Ham, die momenteel in Qatar verblijft, is zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook: Vitesse reageert op berichtgeving

VI

Hoofdsponsor: