25 november 2012 In de media

Van Ginkel: “Dat opnaaien kan ik hebben”

De topper tussen PSV en Vitesse leverde een mooie clash op tussen middenvelders. Marco van Ginkel liet zich niet gek maken door Kevin Strootman en Mark van Bommel.
De 19-jarige Van Ginkel mengde zich in de verhitte strijd op het middenveld. Samen met Theo Janssen vocht de Oranje-international verbeten duels uit met Strootman en Van Bommel. Daarin werden geregeld de grenzen opgezocht van het toelaatbare. "Dat opnaaien kan ik wel hebben. Dat gaat het ene oor in en het andere oor uit."

"Ze zijn agressief in de duels en dan moeten wij dat ook zijn", zei Van Ginkel tegen NUsport. "Van Bommel probeert je dan een beetje op te naaien, maar dat kan ik zelf ook. Hij laat zich ook twee keer vallen en daar trappen wij niet in. Daaraan merkte je wel dat het echt een topwedstrijd was", verklaart de middenvelder.

Van Ginkel en Vitesse staan na de 1-2 winst twee punten achter koploper PSV. De Arnhemmers komen in punten gelijk met nummer twee FC Twente. Van Ginkel denkt dat Vitesse nog een grote rol kan spelen in de top van het klassement. "We zijn stabieler dan de afgelopen jaren en dat moeten we nu vast zien te houden."

 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: