13 november 2012 In de media

Van Ginkel: “Iedereen netjes een hand gegeven”

Marco van Ginkel is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. De speler van Vitesse zit voor het eerst bij de A-selectie en weet dan ook niet wat hij kan verwachten, voorlopig is het dan ook vooral genieten.
"Ja, dit is genieten", zegt Van Ginkel. "Over speeltijd heb ik helemaal nog niet nagedacht. Anderen wel, volgens mij. In mijn dorp Scherpenzeel willen heel veel mensen nog een kaartje."

Van Ginkel stapte trots Huis ter Duin in Noordwijk binnen, als speler van het Nederlands elftal. "Als kind droom je ervan om ooit in het echte Oranje te spelen. Natuurlijk was ik even gespannen toen ik het hotel in wandelde. De jongens die in de Eredivisie spelen, kende ik uiteraard al. Maar de internationals die voor buitenlandse clubs spelen niet. Ik heb iedereen netjes een hand gegeven."

De jongeling is nieuwsgierig naar het niveau. "Ik weet natuurlijk wat de spelers kunnen die ik in de Eredivisie tegen ben gekomen. Ik kijk er wel naar uit om echt mee te trainen. Duitsland is natuurlijk een prachtige tegenstander. Ik volg het internationale voetbal op de voet, zie veel wedstrijden van Duitse clubs. Ik ben benieuwd."

 

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: