3 december 2012 In de media

Van Ginkel: “Janssen en ik vullen elkaar aan”

Marco van Ginkel vormt sinds september een duo met Theo Janssen op het middenveld van Vitesse. De jonge international is zeer te spreken over de samenwerking met de routinier. “Wij vullen elkaar goed aan.”
"Theo is heel belangrijk voor het team", vertelde Van Ginkel na de 3-0 zege op Roda JC. "Hij zorgt voor rust, is coachend heel bepalend. Als je daarnaast kunt spelen, is dat heel fijn. Theo is een heel goede passer, ik ben misschien wat meer een loper. Maar we kunnen die rollen ook omdraaien. Dat maakt het voor een tegenstander onvoorspelbaar."

Stijgende lijn
In de afgelopen jaren maakte de twintigjarige Van Ginkel sprongen die vergelijkbaar zijn met de opkomst die Vitesse doormaakt. "Gelukkig maak ik daar deel van uit. Het is lekker als je vanuit onderin de Eredivisie zo’n stijgende lijn kan meemaken. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor meer jonge jongens bij deze club."

Ondanks de opmars van Vitesse, dat in 2011 nog ontsnapte aan de play-offs om degradatie, zaten er zondag tegen Roda JC slechts 16.500 toeschouwers in Gelredome. "Dat is jammer, maar ik heb er ook geen grip op", aldus Van Ginkel. "De fans zijn in de afgelopen tien jaar misschien niet echt verwend. Dat begint nu wel te komen, hopelijk komen de supporters dan ook weer. Ik denk dat we voor een uitverkocht huis nog beter gaan spelen."

Voorzichtig
Vitesse is sinds zondag medekoploper in de Eredivisie, maar net als zijn teamgenoten is Van Ginkel voorzichtig. "Ik ga niet zeggen dat wij een kampioenskandidaat zijn. We hebben dan wel van Ajax en PSV gewonnen, maar zij hebben een bredere selectie." Toch lonkt alvast de herfsttitel, met een relatief eenvoudig programma in het vooruitzicht.

"Dat zit er misschien wel in", aldus de geboren Amersfoorter. "Hopelijk spelen PSV en FC Twente gelijk, dan kunnen wij er overheen. Maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en dan zien we wel verder. We willen elk duel winnen en daar gaan ook voor honderd procent voor."

De wedstrijd tegen Roda JC was alvast een nieuwe stap in de goede richting. "Roda JC is op papier al wat minder, dan wil je natuurlijk graag op voorsprong komen. Dat gebeurde. We waren in het begin van de tweede helft wat slordig, zij schoten op de paal. Als het 2-1 wordt, is het weer een beetje billenknijpen. Maar het was een goede wake-up-call, daarna konden we doorzetten."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: