11 december 2012 In de media

Van Ginkel: ‘Het team is in balans’

Marco van Ginkel ontwikkelt zich in rap tempo. De net 20-jarige middenvelder speelde dit seizoen alle competitiewedstrijden, scoorde vier keer en debuteerde onlangs bij het Nederlands elftal.
De redactie van Vitesse.nl sprak met Van Ginkel over het voor hem zo succesvolle jaar. “Mijn debuut bij het Nederlands elftal is mijn persoonlijke hoogtepunt.”

Voor de camera van VitesseTV stond afgelopen zondag al een balende Van Ginkel. “Nee, ik ben er nog niet helemaal overeen”, klinkt het ook daags na de verrassende 3-1 nederlaag op bezoek bij VVV-Venlo. “We begonnen nog wel aardig maar we vergaten de 0-2 te maken. De tweede helft waren we niet scherp genoeg. Elke wedstrijd wil je winnen, dus na elke verliespartij baal je flink. Zo’n nederlaag is extra vervelend omdat je lang niet hebt verloren.”

Vitesse heeft de weg omhoog ingezet. Een tweede plaats na zestien competitiewedstrijden is voor velen boven verwachting. Voor Van Ginkel komen de goede prestaties niet helemaal onverwacht: “We hebben een goede ploeg die veel kwaliteit herbergt. We zijn als team naar elkaar toe gegroeid en moeilijk te verslaan. De verdediging staat goed en we geven weinig weg. In de voorhoede lopen jongens die makkelijk een doelpunt kunnen maken. Het team heeft een balans gevonden waardoor het voor veel ploegen lastig is om tegen ons te spelen.”

Persoonlijk draait Van Ginkel ook een goed seizoen. Onlangs werd zijn sterke optreden bij Vitesse bekroond met een uitverkiezing bij het grote Oranje. Van Ginkel kwam na een uur spelen als invaller in het veld in de oefeninterland tegen Duitsland (0-0). “Mijn debuut bij het Nederlands elftal is mijn persoonlijke hoogtepunt dit seizoen.” Het spelen van veel wedstrijden noemt Van Ginkel ook een reden van zijn ontwikkeling. “Ik heb alle wedstrijden gespeeld en probeer elk duel zo goed mogelijk te spelen. Door veel wedstrijden te spelen leer je snel. Al is het wel prettig dat de winterstop eraan komt. Na een lang voetbaljaar even tot rust komen en je weer opladen voor de tweede seizoenshelft”, refereert de twintiger aan het seizoen dat vroeg startte voor Vitesse met Europese wedstrijden in juli.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: