20 december 2010 In de media

Van Ginkel: nog geen nieuw contract tot 2015

Marco van Ginkel heeft van Vitesse nog geen nieuwe con­tractaanbieding gehad. De talent­volle middenvelder zou een dag na­dat hij 18 jaar was geworden – 1 de­cember – direct een nieuwe, ver­lengde verbintenis tot 2015 krijgen voorgelegd.


 „ Ik weet nog van niks”, zei Van Ginkel, zaterdagavond na de 1-1 te­gen NAC. Hij kreeg daar voor het eerst sinds de komst van trainer Al­bert Ferrer een basisplaats bij Vit­esse. „Ik heb mezelf denk ik op de training bewezen. Ferrer kende mij niet, hij had televisiebeelden gezien van spelers, maar van mij waren er niet zo veel”, grijnsde de jongste speler van de selectie. „Het ging wel lekker, maar in de tweede helft werd was ik moe. Het was lang geleden dat ik een wedstrijd had gespeeld.”

Van Ginkel is een van grote talen­ten uit de Arnhemse school en kwam onlangs een nieuw driejari­ge contract ( 2013) overeen met de club, die hem echter nog langer wil binden. Drie jaar is de maxima­le contractduur voor spelers onder de 18 jaar. Vandaar dat algemeen directeur Paul van der Kraan di­rect aankondigde dat de club een dag na Van Ginkel’s 18de verjaar­dag met een nieuw, verlengd con­tract zou komen; tot 2015.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: