15 november 2012 In de media

Van Ginkel: “Eén shirt geruild, de ander inlijsten”

Oranje is sinds woensdag weer twee internationals rijker. Naast Kenneth Vermeer, die onder de lat stond, maakte ook Marco van Ginkel zijn debuut in de nationale ploeg. De jonge middenvelder van Vitesse kwam na ruim een uur als invaller in de ploeg.
Van Ginkel verving Ibrahim Afellay, die met een handgebaar liet blijken dat hij vanwege een blessure niet verder kon. “Het ging zo snel, dat ik geen tijd had om na te denken”, zegt de 19-jarige middenvelder tegen FCUpdate.nl. “Ik zag Ibrahim op de grond liggen en vervolgens gebaarde de staf dat ik moest komen. Dan moet je snel omschakelen.”

Eenmaal in het veld ging het redelijk, vond hij. “In het begin was het even aftasten. Eén keer lette ik niet goed op, dat leidde tot balverlies. Maar verder ging het best aardig.”

En zo gaat Van Ginkel ineens door het leven als international. Na de wedsrijd kreeg hij van KNVB-directeur Bert van Oostveen zijn ‘haasje’. "Dit is een mooie ervaring. Hier droom je van, als jonge speler. Wat ik met mijn eerste Oranje-shirts ga doen? Nou, ik kreeg er twee. Eéntje heb ik al geruild met Philipp Lahm, de ander ga ik inlijsten.”

FcUpdate

Hoofdsponsor: