9 november 2012 In de media

Van Ginkel geselecteerd voor het grote Oranje

Marco van Ginkel (19) is geselecteerd voor het Nederlands elftal van trainer Louis van Gaal. Rond het middaguur ontving Van Ginkel het bevrijdende bericht. “Dit gevoel is niet te beschrijven!”, jubelde de jonge middenvelder. Het is voor Van Ginkel de eerste keer dat hij bij de nationale A-selectie zit.
“Dat ik in de voorselectie zat was al een verrassing. Nu ik eenmaal bij het Nederlands elftal zit geeft dat een geweldig gevoel. Ik ga mijn best doen om mij te bewijzen en daarnaast ga ik ook genieten van het moment”, klinkt het enthousiast. Van Ginkel is al geruime tijd een vaste waarde bij Jong Oranje waarmee hij zich wist te plaatsen voor het EK van 2013 in Israël. Nu mag Van Ginkel zich bewijzen bij het grote Oranje. “Natuurlijk kijk ik ernaar uit om samen te spelen met internationale wereldtoppers, maar ik ga er alles aan doen om wat te betekenen voor het team”, benadrukt de middenvelder.

Van Ginkel speelt zondag eerst de topper tegen FC Twente alvorens hij zich meldt bij Oranje, dat zich opmaakt voor een oefenduel tegen Duitsland in de Amsterdam ArenA. Het duel wordt woensdag 14 november gespeeld, aanvang 20.30 uur.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: