31 augustus 2011 In de media

Van Ginkel goed in zijn vel

Marco van Ginkel stapte maandag voor het eerst een trainingskamp van Jong Oranje binnen. ,,Ik wist dat ik er misschien wel tegenaan zat, maar daadwerkelijk die uitnodiging krijgen is toch heel bijzonder.”
De middenvelder van Vitesse is van de partij als Nederland het opneemt tegen Bulgarije (uit, donderdag) en Luxemburg (thuis, dinsdag) in het kader van de kwalificatiereeks voor het EK2013. Het zijn duels waar hij met een goed gevoel naar toe werkt.

,,Ik zit momenteel heerlijk in mijn vel. Het gaat goed met Vitesse en zelf speel ik ook lekker. John van den Brom, de trainer, heeft me tot nu toe alle vier de competitiewedstrijden negentig minuten laten spelen. Daar krijg je heel veel vertrouwen van.”

Van Ginkel is blij met de komst van Van den Brom, vorig seizoen nog succestrainer bij ADO Den Haag. ,,Hij weet echt een team te vormen. Vorig jaar werden er een hoop spelers gehaald, maar is het eigenlijk nooit echt een geheel geweest. De sfeer is nu heel anders.”

Sfeervol is het ook bij Jong Oranje, zo merkte Van Ginkel, die zich een klein beetje spiegelt aan Steven Gerrard, al snel. ,,Ook al ken ik nog maar een paar jongens, je voelt je direct thuis binnen de groep. Logisch ook, want we moeten het toch samen doen.”

De laatste oefeninterland tegen Zweden was debutant Van Ginkel logischerwijs niet van de partij, maar hij kreeg wel iets mee van de kritiek die KNVB-coach Cor Pot had na de 3-0 nederlaag. De selectie zou te makkelijk denken. Van Ginkel: ,,Dat is op de eerste dag, tijdens de bespreking, nog wel even ter sprake gekomen. Maar ik had direct het idee dat die boodschap al goed doorgekomen was. Dat moet ook, want het gaat nu natuurlijk wel ergens om.”

,,Van mezelf weet ik dat ik deze week met alles voluit zal gaan. Ik ben hier nu, dus ik hoop op speelminuten. Een paar zou al mooi zijn.” Afgaande op de eerste trainingen in Sassenheim zou de 18-jarige middenvelder zo maar eens in die missie kunnen slagen.

Onsoranje.nl

Hoofdsponsor: