2 december 2012 In de media

Van Ginkel hoopt op herfsttitel

Dankzij een eenvoudige 3-0 thuiszege op Roda JC handhaafde Vitesse zich zondag in de top van de eredivisie. Middenvelder Marco van Ginkel was tevreden met het resultaat van de Arnhemmers.
“We moesten niet verzwakken”, wist Van Ginkel. “We hadden een paar goede weekenden achter de rug tegen de toppers in de eredivisie. De 3-0 winst is gewoon een goed resultaat. We zijn niet achterover gaan hangen, maar er vol voor gegaan.”

De twintigjarige middenvelder zorgde na tien minuten voor de openingstreffer. “Dat was lekker. Vanaf het begin was Roda al aan het terugzakken en wij waren veel in balbezit. Dat hebben we bij vlagen goed benut. Misschien hadden we bij de rust wel met 4-0 voor kunnen staan, maar dit is ook prima."

Vitesse speelt voor de winterstop nog uitwedstrijden tegen VVV-Venlo en sc Heerenveen en een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. “Op papier zijn dat misschien wat mindere tegenstanders, maar het zijn natuurlijk wedstrijden waar je voor de volle honderd procent in moet gaan”, aldus Van Ginkel.

“Nu gaven we ook een paar kleine kansjes weg, dan kan de bal er zomaar in vliegen. Daar moeten we scherp op zijn.”

Kwaliteit
De middenvelder van Vitesse waarschuwde, ondanks recente zeges op Ajax en PSV, voor de concurrerende teams in de top van de eredivisie. “We hebben die toppers gewonnen, maar in de breedte hebben zij wat meer kwaliteit.”

“We doen het goed, maar ik ga niet zeggen dat we titelkandidaat zijn. Dat brengt alleen maar extra druk met zich mee. Je moet natuurlijk wel met die druk kunnen omgaan”, besefte Van Ginkel.

De geboren Amersfoorter hoopt stiekem wel dat hij zich na de komende drie speelronden met Vitesse tot herfstkampioen kan kronen. “Volgende week is het de nummer één tegen de nummer drie, hopelijk spelen zij gelijk en kunnen wij er overheen.”

NuSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: