7 oktober 2010 In de media

Van Ginkel met Oranje onder 19 na rust langs Slovenië

Een foutloze start voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar op het EK-kwalificatietoernooi in Slovenië. Het gastland werd donderdagavond met 0-2 opzij gezet. Vitessenaar Marco van Ginkel speelde de volle negentig minuten.

KNVB-coach Wim van Zwam zag vooral een uitstekende tweede helft van zijn ploeg. ,,Toen hebben we vrijwel niets weggegeven en liepen de Slovenen continu achter de feiten aan. We hadden de controle over het duel en kregen veel ruimte. Hoewel we pas vlak voor tijd de beslissing forceerden door een goal van Maher, zat ik met een gerust hart op de bank.”

Voor rust had Onder 19 het beduidend moeilijker. ,,We waren te slordig en hadden zomaar een goal tegen kunnen krijgen”, aldus Van Zwam. ,,Vooral de omschakeling van aanval naar verdediging verliep niet goed. Slovenië liet het na om te profiteren, maar een topland had zeker wel een treffer gemaakt. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel.”

Desondanks is plaatsing voor de Eliteronde volgend jaar zeer dichtbij gekomen. Een plek bij de eerste twee in de poule is daarvoor voldoende. Zaterdag wacht Malta, dat het eerste duel kansloos met 4-0 verloor van Slowakije. Van Zwam: ,,We willen veel goals maken, hopelijk meer dan de Slowaken deden. Dan staan we met anderhalve been in de volgende ronde.”

Statistieken:

Slovenië – Nederland 0-2 (0-0).

Scoreverloop: 63. Lukoki 0-1, 90. Maher 0-2.

Geel: Van Ginkel, Castaignos (Nederland), Roskar, Mitrovic (Slovenië).

Opstelling: Hobie Verhulst; Ruben Ligeon, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Giliano Wijnaldum; Marco van Ginkel, Oguzhan Őzyakup, Adam Maher; Shabir Isoufi (73. Jürgen Locadia), Luc Castaignos, Ola John (46. Jody Lukoki).

Volg ons ook op Twitter!

Ons Oranje / Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: