28 december 2010 In de media

Van Hintum: ‘Geen spijt van tijd bij Vitesse’

Voor Marc van Hintum was 2010 een bewogen jaar. In de zomer vertrok hij bij Vitesse, nu loopt hij stage bij Helmond Sport. De Ossenaar zegt geen spijt te hebben van zijn tijd als technisch directeur in Arnhem.

"Maar ik zou er op dit moment niet willen werken."

"Natuurlijk heb ik dingen verkeerd gedaan", kijkt hij terug. "Maar ik denk dat ik nog steeds een goede technisch directeur kan zijn, er zijn ook maar weinig clubs waar je zoveel leert als bij Vitesse. Ik denk, en daar komt de club nog wel achter, dat wij het ook heel goed gedaan hebben. Wij zijn tiende en veertiende geworden met de jongste selectie van de Eredivisie.

We wilden terug naar de roots: de jeugdopleiding. Dan wordt het een verhaal van vallen en opstaan, dat zie je ook bij Feyenoord.” Na de overname door Merab Jordania heeft Vitesse die koers losgelaten. “Ik zou er ook niet meer willen werken, omdat je niets meer te vertellen hebt. De voorzitter is alleenheerser en maakt van Vitesse een club waar spelers gekocht en verkocht worden. Het is jammer, want het staat ver van de visie die wij hadden. Er blijft weinig van de jeugdopleiding over en het wordt, met al die nationaliteiten en een buitenlandse trainer, een moeilijk proces.”

Helmond Sport
Van Hintum is de voetbalwereld zeker nog niet zat. “Er is geen andere weg die ik zou willen inslaan. In het voetbal ligt mijn hart.”Maar het is nu lastig om aan de bak te komen. Er is weinig geld en functies worden in elkaar geschoven. Een jaar of vijf geleden was ik nu alweer aan het werk geweest.” Momenteel loopt hij stage bij Helmond Sport, de club waar het voor hem in het betaalde voetbal begon. “Volgend jaar wil ik, ook omdat het als technisch directeur nuttig is, een trainerscursus gaan volgen. Dan is het eenvoudiger als je stage hebt gelopen.” In zijn jeugd speelde hij in Oss voor Cito, Ruwaard, TOP en Margriet. Een terugkeer bij een club in de regio sluit hij niet uit. “Misschien ga ik in de toekomst wel in de regio werken als trainer van een amateurclub. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

5205-marc-v-hintum

Marc van Hintum (Foto: Hans van der Poel)
Weekblad Regio Oss

Hoofdsponsor: