22 januari 2010 In de media

Van Hintum polste Makaay

Terugkeer naar Arnhem ‘gevoelsmatig’ mogelijk

Roy Makaay (34) gaat na zijn laatste seizoen bij Feye­noord een jaar door met profvoetbal. Hij noemde Vit­esse gevoelsmatig de enige kandidaat in Nederland.

Roy Makaay wil ‘gevoels­matig’ wel voor Vitesse spelen. Dat zei de 34-jari­ge spits van Feyenoord deze week op de nieuwjaarsrecep­tie van de Rotterdamse club.
Dat het komende zomer – of deze winterse transferperiode al – een terugkeer van de oud-spits naar Arnhem zou komen, lijkt een spookverhaal. „Het is niet waarschijnlijk”, beken­de Makaay gistermiddag. „Ik heb willen aangeven dat ik Nederland naast Feyenoord alleen gevoelens heb bij Vitesse. De kans dat ik naar een andere Nederlandse club zou gaan, is niet groot. Eerder het buitenland, ja.”

Makaay is bij Feyenoord bezig aan zijn laatste seizoen, maar voelt zich topfit en wil nog minimaal een jaar verder. Hij is om die re­den ook nog niet bezig met een carrière na zijn succesvolle voetbal­loopbaan. „Dat komt later, ik ga eerst aan het einde van het sei­zoen kijken wat mijn mogelijkhe­den zijn. Dan neem ik een beslis­sing”, aldus Makaay, die in het Feyenoord van trainer Mario Been geen eerste keuze is.

Makaay verwacht wel het seizoen af te maken in Rotterdam. Of een telefoontje van Vitesse daar iets aan zou veranderen, is maar de vraag. De salarisplafonds van Feye­noord en Vitesse liggen mijlenver uiteen, maar Makaay heeft nooit al­leen voor het geld gekozen. En dat doet hij nu ook niet, zijn gezin weegt zwaar.

Technisch directeur Marc van Hint­um van Vitesse reageerde niet af­wijzend. „Ik heb vorig jaar ook al gepolst of Roy naar Vitesse wilde komen. Hij wilde toen niet omdat hij voor zijn kansen bij Feyenoord ging.”
Makaay: „Marc en ik kennen el­kaar natuurlijk goed. Ik heb een mooi verleden bij de club, ik heb er acht jaar gespeeld. Logisch dat ik dan een gevoel heb bij Vitesse.
Met andere clubs in Nederland heb ik dat niet.”

Van Hintum ziet in de ervaren aan­valsleider meer dan een verster­king op het veld. „ Je moet altijd kij­ken of iemand past, maar met zijn ervaring zou hij een hele belangrij­ke rol kunnen vervullen. En hij staat natuurlijk ook gewoon ga­rant voor doelpunten als hij fit is”, weet Van Hintum, die de ‘Ma­kaay- flirt’ niet zo maar van tafel schuift. „Ik wist niet dat Roy dit over Vitesse had gezegd, maar ik ga het intern zeker aankaarten”, al­dus de technisch directeur.

Trainer Theo Bos van Vitesse wil­de gistermiddag geen voer geven aan spookverhalen. „Roy heeft een topcarrière gehad, maar dat wil niet zeggen dat hij onze proble­men kan oplossen. Als hij fit is en speelt, maakt hij zeker vijftien doelpunten. Hij heeft een fantas­tische neus voor de goal. Als hier wil spelen, moeten we maar eens kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Maar de kans lijkt niet groot, ook gezien onze situatie.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: