18 augustus 2010 In de media

Van Leeuwen: “Kampioensteam vergt tijd”

Ondanks een zak met geld is het niet eenvoudig voor Vitesse om meteen spelers aan te trekken. Doordat Merab Jordania de club kocht, zijn er mogelijkheden om versterkingen te halen. Technisch directeur Ted van Leeuwen laat weten dat het niet eenvoudig is om snel aankopen te doen.

"We zitten in een fase van aftasten wie interesse in Vitesse heeft. De puzzelstukjes moeten nog in elkaar vallen en dat vergt tijd. Je kunt niet van de ene op de andere dag een kampioensteam hebben. Kijk naar Chelsea, dat ondanks de vele investeringen de Champions League nog steeds niet heeft gewonnen", aldus Van Leeuwen.

Over de spelers die Vitesse wil halen het directielid duidelijk. "Goede spelers. Natuurlijk", zo laat hij weten. "Wat haalbaar is voor het geld dat je wilt uitgeven. Maar dan is het nog geen garantie dat die jongens slagen. Je kunt wel zeggen dat je met meer geld het risico van een miskoop afkoopt."

"Vroeger kostte een Cocu (oud-international Phillip Cocu, red.) veel geld, maar je wist zeker dat hij nooit naar een vier zakte. Zulke kwaliteit probeer je in te kopen. Daarvoor heb je als club wel een bepaalde status nodig. Zo ver is Vitesse nog niet. Ga er overigens niet van uit dat we zomaar elf nieuwe spelers contracteren", geeft de oud-journalist aan.

Soccernews

Hoofdsponsor: