25 juni 2012 In de media

Van Leeuwen: “Zware loting voor Vitesse”

Volgens Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, ontmoeten de Arnhemmers met Lokomotiv Plovdiv een van de zwaarst mogelijke tegenstanders die Vitesse, als geplaatste club, had kunnen loten.
"Een moeilijk te bespelen tegenstander en zij spelen goed georganiseerd voetbal", volgens Van Leeuwen. "Het Bulgaarse voetbal is sowieso lastig en kenmerkt zich als taai." 

"Wij speler eerst uit op 19 juli en dat zie ik als een voordeel. Op 26 juli volgt dan de return in Arnhem". 

"Overigens zal de uitwedstrijd in het stadion van Levski Sofia plaatsvinden, in verband met de verbouwing van de thuishaven van Lokomotiv in Plovdiv. Sofia is voor onze supporters aanzienlijk beter bereisbaar. Wat dat betreft hadden wij het slechter kunnen treffen".

”Qua kracht valt de loting tegen, wat bereisbaarheid betreft valt het mee".

De Bulgaren zijn zesde geworden in de competitie en als verliezend bekerfinalist in de voorrronden van het Europa League toernooi terecht gekomen. "Wij gaan ons snel oriënteren hoe sterk Lokomotiv er op dit moment voor staat en hoever zij zijn met de samenstelling van hun selectie voor het begin van de Bulgaarse competitie”.

”Het zullen twee lastige duels worden, maar het is zeker niet onmogelijk om verder te komen", aldus Van Leeuwen tegen vitesse.org vanuit Nyon, een half uur na te loting van Vitesse voor de tweede voorronde van de Europa League.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: