31 augustus 2012 In de media

Van Leeuwen: ‘Iemand heeft Bony het hoofd op hol gebracht’

Vitesse kan weinig met de frustratie die schijnbaar leeft bij Wilfried Bony en diens zaakwaarnemer Francis Kacou.
Vrijdagochtend merkte de Ivoriaanse spits in De Telegraaf op ‘gek te worden’ van zijn club, die hem een transfer naar Aston Villa door de neus zou hebben geboord. Technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse zegt dat de Engelsen simpelweg te weinig boden en dat er daarom geen transfer plaatsvindt.

Bony zou al klaar hebben gestaan om naar Engeland te vliegen, maar volgens Van Leeuwen zijn dat verzinsels. “Iemand heeft hem het hoofd op hol gebracht”, reageert hij aan Voetbalzone. “Aston Villa komt niet eens in de buurt van het bedrag waaraan wij denken. Bovendien wilden zij hem huren met een optie tot koop. Dan kunnen zij dus een jaar rustig kijken en hebben wij Bony een jaar lang niet. Dus dit was totaal niet aan de orde.”

“Ik moet Bony nu nog spreken, maar dan zal ik hem nog eens de hele transfergeschiedenis uit de doeken doen. Er is in ieder geval niets waar van de bewering dat wij ’s morgens akkoord zouden zijn gegaan en dat ’s avonds weer introkken. We zijn niet akkoord gegaan, geen sprake van. Voor het voorstel dat zij deden al helemaal niet.” Aston Villa zou de spits na een jaar huur voor een niet bevestigd bedrag van ‘bijna tien miljoen euro’ hebben willen kopen.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: