1 september 2012 In de media

Van Leeuwen: ‘Transfers doen we met z’n allen’

De transfermarkt zit er sinds vrijdagavond op voor de Eredivisieclubs. Transfervrije spelers voor zich winnen kan nog, maar vers bloed halen voor een transfersom mag pas in januari weer.
Vitesse haalde deze zomer vijf nieuwe namen: Theo Janssen, Simon Cziommer, Dan Mori en, op de slotdag van de markt, Gaël Kakuta en Nikola Aksentijevic. Technisch directeur Ted van Leeuwen gaat hoopvol het nieuwe seizoen in.

Van Leeuwen, inmiddels ruim twee jaar de technische baas in Arnhem, wil zichzelf niet op de schouder kloppen voor de verruiming van de selectie. “Ik doe een transfer niet alleen, dat doen we met z’n allen”, benadrukt hij in een interview met Voetbalzone. “Je doet bij iedereen erg je best en spelers zijn daarna altijd afhankelijk van trainers, medespelers, kansen, concurrentie, hoe het loopt, hoe ze binnenkomen.”

“Veel factoren, die uitmaken of je ergens slaagt of niet.” Van Leeuwen heeft in de loop der jaren de nodige spelers aan zich voorbij zien trekken. “Met de een gaat het sneller dan met de ander. Ik kijk niet naar of ze een ster worden, maar of ze de grens van hun prestatievermogen halen. Mike Havenaar bijvoorbeeld speelt nu nog niet zoveel, maar dat wordt écht een grote. Ik heb geen glazen bol, maar daar ben ik honderd procent van overtuigd. Mart Lieder hebben we nu verkocht, maar die zal zich bij RKC Waalwijk echt ontwikkelen hoor, let maar op.”

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: