17 juli 2011 In de media

Van Leeuwen verguld met komst ‘exceptionele talenten’

Vitesse staat op het punt een Braziliaanse tweeling los te weken bij Flamengo. Ted van Leeuwen is verguld met de komst van Alex en Anderson.

Vitesse betaalt een kleine transfervergoeding voor de tweeling, die nog niet debuteerde in het eerste elftal van de Braziliaanse grootmacht. Van Leeuwen geeft tekst en uitleg over de naderende dubbelslag. "Het zijn exceptionele talenten die voor alle Braziliaanse jeugdselecties zijn uitgekomen. In clubverband speelden ze in onder 21 en onder 23 teams selecties", vertelt de technisch directeur aan Vitesse TV.

"Als deze spelers al in het eerste hadden gespeeld, dan waren ze voor ons absoluut onhaalbaar geweest. In het Braziliaanse voetbal gaat heel veel geld om en er worden salarissen betaald waar wij niet mee kunnen concurreren. Ik weet dat we ook routine nodig hebben. Maar als je het ene wilt, hoef je het andere nog niet te laten."

"Er zijn drie redenen waarom we Alex en Anderson nú naar Arnhem halen: ze hebben veel talent, ze hebben aflopende contracten en ze spelen op posities waarvoor moeilijk goede spelers te vinden zijn. Kortom, ze vormen een belangrijk onderdeel van de sportieve en financiële toekomst van Vitesse", aldus Van Leeuwen.

Makkelijk was het niet om de tweeling los te weken bij Flamengo. "Alex (foto) en Anderson hebben hun hele voetbalopleiding doorlopen bij Flamengo. Net nu er geoogst kan worden gaan ze weg. Daarover was Flamengo natuurlijk teleurgesteld. Dat gevoel kennen we bij Vitesse maar al te goed." Vitesse strikte eerder al jongelingen als doelman Marko Meerits en het Ecuadoriaanse talent Renato Ibarra.

Anderson

Goal

Hoofdsponsor: