2 juli 2012 In de media

Van Leeuwen vreest Valckx niet

Als enige directielid uit het vorige seizoen was Ted van Leeuwen gisteren present op de eerste training van Vitesse. Na de gedwongen aftocht van commer­cieel directeur Marie-José Helle en algemeen directeur Paul van der Kraan maakt de technisch direc­teur zich geen zorgen over zijn toe­komst bij de club.
„Ik maak me daar niet druk om”, zei Van Leeuwen gisteren op Pa­pendal. „Ik heb nooit de indruk ge­kregen dat er iets zou veranderen. Alles loopt gewoon door.”

De nieuwe hoofdtrainer Fred Rut­ten sprak vorige week in Ooster­beek met Vitesse-baas Merab Jorda­nia en diens rechterhand Erwin Kasakowski. Daarbij waren ook de invloedrijke voetbalmakelaar Vla­do Lemic en Stan Valckx, tot voor kort technisch directeur van Wis­law Krakow, aanwezig. Van Leeu­wen ontbrak bij dat geheime topo­verleg, maar daar wilde hij geen conclusies aan verbinden.

„ Er zijn wel meer gesprekken met Fred Rutten geweest”, aldus Van Leeuwen, die geen concurrentie vreest van Valckx. „ Stan is een ad­viseur van Fred.” Opmerkelijk: Rutten ontkende gis­teren een dergelijke band met Val­ckx: „Hij was toevallig in Neder­land, en met hem kun je altijd pri­ma een biertje drinken”, verklaar­de Rutten. „Nee, Stan is niet mijn zaakwaarnemer. Kees Ploegsma heeft mijn contract bij Vitesse ge­checkt.”

Overigens hebben Vitesse en Van der Kraan nog geen akkoord be­reikt over het ontbinden van het arbeidscontract van de algemeen directeur, die op non-actief is ge­zet. Zolang dat traject loopt, wil in­terim- directeur Kasakowski niet in de openbaarheid reageren op de re­cente ontwikkelingen bij de Arn­hemse club.

Voorlopige selectie Vitesse:

Doel: Piet Velthuizen, Eloy Room.

Verdediging: Michihiro Yasuda, Alexan­der Büttner, Tomas Kalas, Guram Kas­hia, Just Berends, Frank van der Struijk.

Middenveld: Marco van Ginkel, Nicky Hofs, Sander van de Streek, Wimilio Vink, Davy Pröpper, Jan-Arie van der Heijden.

Aanval: Valeri Qazaishvili, Giorgi Chan­turia, Mart Lieder, Jonathan Reis, Bra­him Darri, Renato Ibarra.

Bijzonderheid: De aanvallers Wilfried Bony en Mike Havenaar sluiten maan­dag 9 juli aan.

Eerste oefenwedstrijd: De Bataven -Vitesse (zaterdag 7 juli, aanvang 16.00 uur).

Gelderlander

Hoofdsponsor: