17 januari 2012 In de media

Van Riel op proef bij Vitesse

De Bataven-speler Eef van Riel gaat proefdraaien bij Jong Vitesse. De 20-jarige middenvelder traint deze week een paar keer mee met de Arnhemse beloften en speelt dinsdagavond met die ploeg een testwedstrijd, tegen Columbia in Apeldoorn.

Van Riel, die sinds twee jaar deel uitmaakt van de selectie van de Gendtse eersteklasser, spreekt van een droom die uitkomt. "Als jonge speler hoop je dat er een keer een profclub langskomt die je de kans geeft om te laten zien wat je kunt", vertelt Van Riel, die al een tijdje werd gevolgd door Vitesse. "Die krijg ik nu. Het zou prachtig zijn als ik hem kon grijpen."

Van Riel is niet het enige selectielid van De Bataven dat aansluit bij Jong Vitesse. Doelman Christian de Haan maakt sinds maandag al deel uit van de ploeg. De Haan (27) geldt als sidekick van Sebastiaan van der Sman, de vierde doelman in de hiërachie van de Arnhemse eredivisionist. Hij traint tot het eind van het seizoen wekelijks twee à drie keer mee op het Arnhemse sportcentrum Papendal.

De Haan: "Dit is puur bedoeld om Van der Sman bij te staan tijdens trainingen. Een transfer zou mooi zijn, maar daar ga ik niet vanuit. Het is wel een heel goed leermoment. Je krijgt niet elke week de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een profclub."

Gelderlander

Hoofdsponsor: