9 september 2019 In de media

Vandaag 10-17u Open Monumentendag in Supportershome Monnikenhuize

Supportersvereniging Vitesse doet mee aan Open Monumentendag! U kunt verhalen en anekdotes horen uit het rijke verleden van de voetbalvereniging.
Vitesse is samen met Sparta Rotterdam en Willem II de oudste Nederlandse voetbalclub die in de Eredivisie speelt. In 1892 werd de club opgericht als…cricketclub. Al snel werd de club een voetbalclub die langzaam maar zeker een Nederlandse topclub wordt: sinds 1989 speelt de club onafgebroken in de subtop van de Eredivisie. Bijna jaarlijks speelt Vitesse Europees voetbal. In 2017 pakte Vitesse een grote prijs: de Nederlandse Beker.
Sinds maart 1998 is stadion Gelredome het thuisfront, voor gemiddeld 17.000 supporters.

Beroemde spelers? Klarendaller Ben Hofs, Henk ‘Charley’ Bosveld, Nick Hofs, Bosco Bursac, Theo Janssen, John van den Brom , Nikos Machlas en de helaas onlangs overleden Dejan ‘DJ Superstar’ Curovic.

Monumentaal Vermaak
In het supportershome vertellen Vitesse-supporters verhalen en anekdotes over de voetbalclub en haar rijke verleden.
Want wist je dat :

  • Vitesse is opgericht in 1892, en dus samen met Sparta Rotterdam en Willem II een van de oudste betaalde voetbalverenigingen is van Nederland?
  • Vitesse op 14 met 1892 werd opgericht als ‘cricketclub’ Vitesse?
  • GelreDome, bedacht door toenmalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers, rond 2000 het modernste stadion van Europa was?
  • Vitesse in september 1990 een Europa-Cupwedstrijd speelde tegen Derry City en dat vlak bij het stadion voor de wedstrijd in het onrustige Noordierse Derry een bom ontplofte?

Willem Hesselink die vanaf 1892 tot ver in het begin van de vorige eeuw voor Vitesse speelde, als bijnaam ‘het kanon’ had omdat hij enorm hard kon schieten, dat hij de eerste international van Vitesse is en in 1902 speler/trainer én voorzitter van Bayern Munchen was?

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te beleven op deze dag in Arnhem, kijk HIER voor meer activiteiten

Het Supportershome is zaterdag 14 september open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Supportersvereniging Vitesse en Open Monumentendag Arnhem

Hoofdsponsor: