21 mei 2015 In de media

Vaste stek voor aanhang van Vitesse

Het oude home was al zes jaar over datum. De fans van Vitesse hebben eindelijk een vast honk.
Zondagmiddag was het nog feest in en om Supportersho­me Monnikenhuize op het terrein bij GelreDome. Vitesse heeft na een moeilijke eerste seizoenshelft nog kans op ‘Europa’ en Arnhem­mer Davy Pröpper werd met grote meerderheid door de supporters van Vitesse uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Drie dagen later ís het home niet meer, vakkundig ontmanteld door Van Dalen uit Huissen, nadat eerst de supportersvereniging zelf alles van waarde uit het tijdelijke gebouw heeft gehaald. Nijmegenaar Paul – ‘Ik heb helemaal niks met voetbal’ – die namens Van Dalen toezicht houdt: „Zelfs de kabels waren al weg.”

Mocht Vitesse de kans op Euro­pees voetbal in de play-offs benutten (vanavond is in Zwolle het eerste duel in een tweeluik met PEC) dan zullen de supporters van de geel-zwarten het feestje elders moeten houden dan in het supportershome. „Maar op de Korenmarkt kan het ook heel gezellig zijn”, zegt Stef ten Thij.

De Supportersvereniging Vitesse stuurt bewust aan op oplevering zo kort mogelijk na de aftrap van het voetbalseizoen 2015/2016, zegt hij. „En dat betekent inderdaad dat er tijdens de play-offs geen home meer is. We hebben nog gedacht aan het opzetten van een tijdelijke voorziening, maar dat bleek duur en ingewikkeld.”

Toen hij vier jaar geleden voorzitter werd van de ‘SV’, was een definitieve oplossing voor het tijdelijke home prioriteit nummer 1 voor de Arnhemmer. „Ik ben blij en trots dat het gelukt is. Ik kan straks met een gerust hart afzwaaien.” Per 1 juni neemt zijn beoogde opvolger Paul Koster Ten Thijs taken ad interim over.

De circa drieduizend leden van de Supportersvereniging Vitesse – maar ook alle andere fans van de Arnhemse voetbalclub – krijgen vanaf eind augustus/begin september de beschikking over een honk dat met 820 vierkante meter een stuk groter is dan het vorige, dat 520 vierkante meter telde.

Normaal gesproken zijn er voor en na thuisduels van Vitesse zo’n driehonderd aanhangers te vinden in het home dat is vernoemd naar het vorige stadion van de club. Bij ‘grote’ wedstrijden zijn het er achthonderd. Die passen straks moeiteloos in het nieuwe home, dat ook de naam Monnikenhuize krijgt.

De fans dragen zelf zorg voor de inrichting van het gebouw. Aanvankelijk zouden supporters ook meehelpen met de bouw, maar uiteindelijk is toch gekozen om die door professionals te laten doen. Daarbij is bewust gekozen voor bedrijven uit Arnhem en omgeving, zegt Ten Thij.

Van Dalen uit Huissen haalde het oude home weg en het nieuwe wordt gebouwd door KuiperArnhem Bouw, de installaties zijn van Kuijpers, ook uit Arnhem. Het driehoekige, geel-zwarte ge­bouw is een ontwerp van het Huissense bureau Van de Looi & Jacobs Architecten.
 
„Waar mogelijk participeren leden van de Businessclub Vitesse in de klus”, zegt Ten Thij. Zij bouwen samen met Kuiper een permanent onderkomen, waar het vorige honk in 2003 werd gebouwd voor een periode van slechts zes jaar. Ten Thij: „We zijn nu eindelijk officieel partner op het terrein van GelreDome.”
 

Supporters Vitesse steken ook zelf de handen uit de mouwen
voor hun nieuwe stek bij GelreDome

 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: