26 april 2012 In de media

Vaste kern naar 15.000

Vitesse mikt voor vol­gend seizoen op 15.000 tot 16.000 seizoenkaarten. Dat zegt directeur Paul van der Kraan.
Hij noemt het streven ‘ambitieus’. „In het seizoen 2013/2014 willen we een uitverkocht stadion. Dat wil zeggen dat we alleen een be­paald aantal kaarten voor de wed­strijdverkoop over hebben. Om daar te komen moeten we volgend seizoen een flinke stap maken naar 15.000 a 16.000 en dat is be­hoorlijk”, erkent Van der Kraan.

De clubleiding liet eerder onder­zoek doen naar de stappen die de komende jaren onder het bewind van de ambitieuze clubeigenaar Merab Jordania kunnen worden gemaakt. Daaruit kwam dat de club honderd wedstrijden nodig zou hebben om de ambitie (een vol huis) te kunnen waarmaken.

Van der Kraan: „Bij mensen werkt het meestal zo dat ze eerst willen zien en dan pas geloven. Er is ver­trouwen nodig.” Vitesse staat nu zevende en ein­digt dit seizoen zeer waarschijnlijk acht plaatsen hoger dan vorig jaar, toen de club vijftiende werd.

Het lopende seizoen werd begon­nen tegen VVV-Venlo met 15.510 toeschouwers, maar inmiddels is het gemiddelde bezoekersaantal ruim 17.000. Dat is voor een groot deel te danken aan ‘klappers’ te­gen PSV en AZ (ruim 22.000).
Met de twee thuisduels tegen Ex­celsior en Ajax op de agenda hoopt Vitesse nog zeker één grote slag te slaan. „ De wedstrijd Vites­se- Ajax gaat alle records breken”, denkt Van der Kraan.

Ondanks de ambitie het stadion vol te krijgen, verhoogt Vitesse vol­gend seizoen wel de prijzen van de seizoenkaarten met gemiddeld 5 procent. Alleen voor de huidige seizoenkaarthouders geldt dat niet. Die kunnen tot 1 mei voor de­zelfde prijs een jaar ‘bijtekenen’.

Van der Kraan noemt ‘gestegen kosten en indexering’ als voor­naamste redenen voor de prijsstij­ging. „ Alles wordt duurder, dat geldt voor ons ook. En we hebben met onze ambities alle inkomsten keihard nodig.”
Vitesse zegt ondanks de prijsstij­ging nog steeds ‘één van de goed­koopste seizoenkaarten van Neder­land’ aan te bieden.

Gelderlander

Hoofdsponsor: