1 oktober 2021 In de media

‘Vechtmachine Vitesse’ buigt voor ‘beul Sulemana’ in sidderende Gelredome

Vitesse won zijn eerste wedstrijd in de van NS Mura, maar wist donderdagavond tegen Stade Rennes geen vervolg te geven aan het goede begin in Europa. Door de nederlaag tegen Stade Rennes is Vitesse de enige Nederlandse club die deze week punten liet liggen in een Europees duel. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de ochtendkranten, na de 1-2 nederlaag in Arnhem.

De Telegraaf zag dat voormalig Ajax-target Kamaldeen Sulemana Vitesse pijn deed. ‘Na een goede eerste helft kon Vitesse het na rust niet bolwerken tegen de kapitaalkrachtige Fransen. Sulemana was de beul als maker van de 1-2.’

De ochtendkrant stelt dat het contrast van de Franse club met Vitesse enorm is. ‘Stade Rennes telde deze zomer 15 miljoen euro neer voor Sulemana en investeerde in totaliteit een dikke 80 miljoen euro in de selectie. De Arnhemmers verkochten afgelopen zomer voor precies nul euro en telden voor het eerst in jaren een transfersom neer. Spits Nikolai Frederiksen kwam voor enkele tonnen over van Juventus. Een andere belangrijke aanwinst was Yann Gboho, die door Vitesse van Stade Rennes gehuurd kon worden, omdat hij daar niet aan de bak kwam.’

De aanvaller maakte een ijverige indruk op de ochtendkrant, ‘maar zijn rendement was ver te zoeken’. Volgens De Telegraaf is efficiëntie sowieso niet het handelsmerk van de Vitesse-aanvallers. ‘Zo is Loïs Openda met zijn snelheid altijd dreigend, maar zijn statistieken zijn tegenvallend met slechts één goal in zijn eerste elf duels van het seizoen.’

Het Algemeen Dagblad stelt dat de knock-outfase van de Conference League door deze nederlaag ver weg is voor Vitesse. ‘Fysiek sterker, atletischer, tactisch verfijnd en net wat meer brille. Het verschil tussen Rennes en Vitesse was gisteravond niet groot, maar wel significant. De Arnhemse equipe vocht met een leeuwenhart. De Gelredome, vaak als saai betiteld, sidderde negentig minuten lang. Maar niemand kon Kamaldeen Sulemana afstoppen.’

Vitesse-trainer Thomas Letsch kreeg volgens het AD de vechtmachine die hij zocht, waardoor Stade Rennes het aanvankelijk moeilijk had. ‘Vitesse hield met strijdlust en teamgeest het hoger aangeslagen Rennes lange tijd in bedwang.’ Uiteindelijk ging Vitesse toch ten onder. ‘Sulemana maakte aan alle illusies een einde. De Ghanees sloeg na 70 minuten onbarmhartig toe, nadat Eli Dasa onder een voorzet doorliep: 1-2.’

Omroep Gelderland zag een wedstrijd met twee gezichten. Waar Vitesse in de eerste helft verdiend op voorsprong kwam, werd het in de tweede helft met de rug tegen de muur gedrukt. ‘Met twee verse krachten, Sulemana en Terrier, kregen de Fransen ineens meer grip. Halverwege de tweede helft kwam Vitesse zelfs op achterstand toen Sulemana gevonden werd in vrije positie. De invaller vond de lange hoek en de Fransen stonden ineens op voorsprong. Op basis van de tweede helft viel daar niet zo veel op af te dingen.’